Salaspils novada pirmsskolas izglītības iestādes "Saime" 6.grupas "Sprīdīši" bērnu konkursa darbs

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Salaspils novada pirmsskolas izglītības iestādes "Saime" 6.grupas "Sprīdīši" bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu pārdomas pēc pasakas “Plastmasas lietus”.

 

Pasaka bija interesanta un izklausījās ļoti dabiska, sirsnīga un draudzīga. Mākonītis ļoti rūpējās par koku un gribēja to iepriecināt ar košām plastmasa lāsītēm. Viņam pašam tās ļoti patika.  Jo katram gribās kaut ko krāsainu un jautru. Bērni atcerējās, cik skaists izskatās koks ar krāsainiem dekoriem, jo paši esam dekorējuši ābeli uz Lieldienām, lai būtu daudz ābolu. Un mākonītim droši vien arī gribējās savu koku izrotāt un iepriecināt . Mākonītis savu koku  izrotāja krāsainām krellēm un bērni iedomājās ka tas izskatās pēc “Lieldienu koka”. Tikai mākonītis uzreiz nesaprata ka skaistais koks jūtās ļoti bēdīgs. Viņam ļoti gribējās dzert un skaistās plastmasa lāsītes nedeva kokam dzert. Labi ka mākonītis to saprata un iedeva kokam ūdeni. Un koks bija ļoti laimīgs par drauga rūpēm. Visi draugi jutās laimīgi!

 

Kopā mēs sapratām ka jārūpējas par dabu! Nevar  piesārņot dabu un pat taisot dekorus jādomā vai tas nav bīstami putniem un citiem dzīvniekiem. Pirmsskolā mums ir daudz dekoru! Būsim vērīgi un sekosim, lai dekori nenokrīt pirms tos neesam noņēmuši!

 

Reklāma
Reklāma

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs