Mazie "Sprīdīši" runā par dabas saudzēšanu

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Ventspils novada, Ugāles, pirmsskolas izglītības iestāde „Lācītis” 5 gadīgās grupas „Sprīdīši” bērni iesūtījuši savus radošos darbus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ventspils novada, Ugāles, pirmsskolas izglītības iestāde „Lācītis” 5 gadīgās grupas „Sprīdīši” bērni labprāt piedalās dažādos interesantos konkursos, tāpēc arī šis konkurss bērniem šķita interesants un aizraujošs. Grupā „Sprīdīši” ir 20 bērni. Kopā ar mazajiem ķipariem dienu dienā pavada skolotājas Elīna Zaharova un Ilva Rūmniece.

 

Mūsu dienas aktivitāte grupiņā iesākās ar sarunu/diskusiju,kopā ar bērniem par atkitumiem, dabas piemēslošanu un ko mēs, kā daļiņa no šīs pasaules varētu paveikt, lai daba un vide mums apkārt būtu tīrāka un sakoptāka un gaiss kuru elpojam būtu tīrāks. Skolotāja bērniem piedāvāja paņemt planšetes, baltu lapu un apsēsties jebkurā vietā telpā. Skolotāja uzsāka lasīt pasaku „Plastmasas lietus”. Grupā iestājās klusums, kādā atālākā stūrī varēja dzirdēt bērnu čukstoņu, citi nesāka zīmēt, citi ieskicēja lapā dažādas atzīmes – sauli, mākoņus, koku utt., lai neko neaizmirstu, jo zīmēja tālāk, kad pasaka tika izlasīta.

Kad pasaka tika izlasīta, skolotāja kopā ar bērniem izrunāja to, kas notika pasakā, kāpēc koks bija bēdīgs utt.. Gala rezultāts bija ļoti skaits un krāsains, bērni bija gandarīti par paveikto un pozitīvi bija tas, ka bērni vakarā izstāstīja vecākiem par tās dienas pasaku un saprata un spēja pastāstīt, kapēc koks bija skumjš un kas notika, kad koks bija priecīgs.

Tāpēc varam teikt, ka pasakas un skolotājas mērķis ir sasniegts un bērni pozitīvā un sekmīgā  gaisotnē spēja izjust un saprast dabu un tās piesārņošanas problēmas.

 

Reklāma
Reklāma

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs