Konkursa darbs: plastmasa kokus nepadzirdīs

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Inčukalna novada Vangažu PII “Jancis” bērni ir iesūtījusi savu pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēlamies pieteikties radošo darbu konkursam bērnudārziem “Uzliec pauzi plastmasai” ar savu grupas darbu, kuru veicam visi kopā, pamīšus, katrs pieliekot savu roku. Esam 25 3.grupas bērni, kuri apmeklē Inčukalna novada Vangažu PII “Jancis”. Darbam mūs iedrošināja skolotāja Aleksandra Mika-Larionova. Ikdienā bērnudārza bērnu vidū tiek aktualizēti temati kā “Dabas aizsardzība”, “Atkritumu šķirošana”, “Atkritumu otrreizējā pārstrāde”, tāpēc šis konkursa temats likās ļoti aktuāls un saistošs. Grupā ir ieviesta kaste, kurā tiek salikti visi papīra atkritumi, kurus nodosim tālākai pārstrādei. Tiek plānots ieviest kasti plastmasas atkritumu šķirošanai.


Visi kopā klausījāmies pasaku “Plastmasas lietus” par koku parkā, kuru aprūpēja mākonis. Klausoties pasaku bērni izteica savas domas par to, kas kokam patīk vairāk (ūdens lāses vai plastmasas krāsainais lietus), kāpēc labāk patīk lietus (ūdens ir nepieciešams koka dzīvībai), ka plastmasas lietus nepatīk, jo koku nepadzirda, apkārtne kļūst piesārņota, ka ne tikai koks, bet arī kāda cita dzīva radība var iet bojā (“Viņš nomirs!”, “Viņš nevar padzerties!”, “Tas lietus kokam nepatīk!”).

Plastmasas lietus
Koku no šī pasakas arī attēlojam savā darbā starp citiem kokiem parkā rudenī. Puskokam zari sniedzas uz augšu, jo šī koka daļa saņem tīru ūdeni, taču otrai koka pusei zari ir noliekušies uz leju, jo koks kalst no slāpēm, jo krāsainie plastmasas gabali koku nepadzirda, koks sāk kalt… Darbā ir redzami arī mākonis ar divu veidu ūdens lāsēm. Mākoni ir veidoti no zīmuļu asināšanas atliekām. Zilā mākoņa daļa kokam sūta ūdens lāses (šeit kafijas pupiņas), krāsainā mākoņa daļa – plastmasas lietu. Debesis ir iekrāsota ar pārtikas krāsu manna. Zeme – saulespuķu sēkliņas, akmeņi - kastaņi. Mākoņa draugs putns - vējš – čiekurs un koka miza. 


Lai paveiktu savu darbu, visi kopā āra pastaigā gan bērnudārza teritorijā, gan ārpus tās meklējam lapas, kastaņus, palīdzēja arī mūsu vecāki, sagādājot mums koka mizu (dzīvi koki nav cietuši!), kafijas pupiņas, saulespuķu sēklas. Šos dabas materiālus līmējām savā darbā. Izmantojam arī vecus plastmasas maisiņus, lai radītu plastmasas lietu (un tas ir vienīgais nedabiskais materiāls mūsu darbā).

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs