Alūksnes PII "Sprīdītis" 2 gadus vecie bērni veido greznu koku

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Alūksnes PII „Sprīdītis” 7. grupas bērni  ir iesūtījuši savu pieteikumu konkursam

Uzliec pauzi plastmasai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai!

Konkursa dalībnieki raksta šādi: 

Mūsu Pirmsskolas izglītības iestāde „Sprīdītis,” Alūksne jau ceturto gadu darbojas Eko skolu programmā. Tāpēc mums nav sveša pasaules lielākā problēma plastmasa. Pagājušā mācību gadā mēs piedalījāmies Rīcības dienās dodoties pilsētā pie iedzīvotājiem un vēstot, kāpēc ir svarīgi samazināt plastmasas daudzumu, jo īpaši vienreizlietojamo plastmasu. Rīcības dienu tēma bija „Nē plastmasai!”

Mūsu iestādē ļoti lielu akcentu liekam tieši uz atkritumu samazināšanu, piedalāmies ZeroWaste programmā. Neskatoties uz to ka mūsu bērni vēl ir maziņi (tikai 2 gadi), arī mēs ikdienā mācamies izprast kādu mēs gribam redzēt mūsu apkārtējo vidi. Katru otro nedēļu mēs piedalāmies ploging aktivitātē (mēs apvienojam pastaigas ar atkritumu vākšanu pilsētas dažādās vietās), vācam to, ko nomet nevīžīgi cilvēki. Bērni mācās ieraudzīt nekārtības, skolotāja ar cimdu rokās to paceļ un ieliek maisos. Visbiežāk tā ir plastmasa – maisiņi, pudeles, salmiņi. Darot to bieži mēs ceram, ka mūsu bērni nebūs tie, kas met atkritumus zemē. Pēc vecāku teiktā paši bērni, kas dodoties pastaigās ar vecākiem, parāda tās vietas, kur ir kaut kas nomests zemē.

 

Lasot pasaku „Plastmasas lietus”, mēs savu kopdarbu izvēlējamies veidot uz simboliska balona. Kāpēc tieši balona? Arī baloni, kas tiek palaisti gaisā ir liela sāpe dabai. Mūsu iestāde no balonu laišanas svētkos ir „aizgājusi” uz visiem laikiem un aicinām arī darīt to ģimenēs.

 

Bērzu izvēlējamies tāpēc, ka mūsu iestādes teritorijā aug daudz dažādi koki, bet bērzi ir visvairāk. Tajos ir ielikti putnu būrīši, kur katru pavasari sev mājokļus atrod strazdu ģimenes. Mēs ticam, ka mūsu bērziem nepatiktu plastmasas lietus.

 

Reklāma
Reklāma

Mūsu bērnus pasaka „uzrunāja”, neskatoties uz to, ka ir maziņi, viņi klausījās ar interesi, nedaudz varēja arī padalīties par to, ko pasakā sadzirdēja. Spriedām, kā justos mūsu apkārtnes koki, ja nolītu plastmasas lietus. Arī darbu nobeidzot pāri visam nokaisot plastmasas gabaliņus, bērni saprata to, kā klātos mūsu kokiem, ka tie būtu bēdīgi.

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs