Nepieciešama palīdzība 33 gadus vecai ar vēzi slimai sešgadnieka mammai

Sieviete cieš no onkoloģiskas saslimšanas. Procedūra, kura izmaksā 25 000 eiro, ir jāveic Izraēlā ne vēlāk kā oktobra beigās.

Diemžēl Solvitas slimība ir atgriezusies.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diemžēl Solvitas slimība ir atgriezusies.

Sievietes radi un draugi raksta: Solvitai ir 33 gadi, viņa ir konditore un gatavo izcilas kūkas un desertus kādā restorānā Rīgā. Viņas ģimenē aug 6 gadus vecs puika. Taču jau četrus gadus ģimenes ikdienu aizēno Solvitas slimība - ļaundabīgs audzējs. 


Cerību nav - teica ārsti. Ģimene turpināja cīnīties
Pirms četriem gadiem jaunajai sievietei atklāja ļaundabīgu vairogdziedzera audzēju 2. stadijā, kā arī metastāzes plaušās. Audzējs tika veiksmīgi izoperēts, plaušām nozīmēja joda terapiju. Likās, ka viss būs kārtībā. Solvita visu kontrolēja, apmeklēja ārstus ik pēc trim mēnešiem. Šķita, ka slimība bija uzveikta, diemžēl pērnā gada sākumā Solvitas veselība strauji pasliktinājās. Sākās krampji, vājums, reiboņi. Solvita to norakstīja uz pārslodzi darbā. Taču kad viņa darbā noģība un nokļuva slimnīcā, tika konstatēts, ka slimība bija atgriezusies ar metastāzēm galvā, vēdera dobumā, kaulos. Pēc sūdzībām par redzes pasliktināšanos, tika atklāta metastāze labajā acī, kam sekoja redzes zudums. Mediķi norādījuši, ka šis esot ļoti rets un sarežģīts gadījums. “Cerību neesot, tā mēs sapratām,“ saka Solvita.

 

Šķita, ka slimība bija uzveikta, diemžēl pērnā gada sākumā Solvitas veselība strauji pasliktinājās. Sākās krampji, vājums, reiboņi.

 

Solvitas ģimene izlēma meklēt palīdzību ārpus Latvijas un devās uz klīniku Izraēlā, kur par ģimenes līdzekļiem tika veikti izmeklējumi, kas atklāja citu diagnozi – plaušu vēzi. Nekavējoties tika sākta ārstniecība. Par ziedotāju  līdzekļiem tikai veikta sirds operācija, jo sirdī krājās šķidrums, kas bija nopietns apdraudējums Solvitas dzīvībai. Tika veikti papildus izmeklējumi, pērn septembrī Solvita saņēma desmit staru terapijas procedūras galvai Izraēlas klīnikā.  Solvitai tika nozīmēta turpmāka ārstniecība ar medikamentu Xalcori.

 

Audzējs atkal aktivizējies
Šī gada sākumā Solvita vērsās pie Latvijas ārstiem, kuri, izvērtējot Izraēlā veiktos izmeklējumus, konsīlija slēdzienā apstiprināja Izraēlā noteikto diagnozi un ārstēšanu. Solvitas gadījumā Xalcori ir pirmās līnijas izvēles terapija un tas ir valsts apmaksāts medikaments, ko Solvita var saņemt bez maksas. Solvita lietoja nozīmētās zāles un turpināja regulāras konsultācijas pie ārstiem gan Latvijā, gan Izraēlā. Jau pirmie izmeklējumu rezultāti uzrādīja, ka Solvitas pašsajūta ir ievērojumi uzlabojusies. Viņa atgriezās darbā un ierastajās ikdienas gaitās. 

 

Reklāma
Reklāma

Lūgt ir grūti, bet Solvita ļoti grib dzīvot, sagaidīt dēla pirmo skolas dienu un būt kopā ar saviem mīļajiem.

 

Diemžēl pēdējā vizītē augusta beigās Izraēlā veiktajos izmeklējumos Solvitai tika atklātas metastāzes galvā, kas nozīmē, ka audzējs atkal ir aktivizējies. Ņemot vērā, ka Solvitas pašsajūta ir laba un audzēja metastāžu attīstība ir pašā sākuma stadijā, ir labas izredzes to ārstēt ar radioķirurģijas metodi. Šīs procedūras izmaksas Izraēlas klīnikā ir līdz pat 25 000 eiro. Procedūru vēlams veikt pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz oktobra beigām. Pēc visa pārciestā Sovita nevēlas padoties. Lūgt ir grūti, bet viņa ļoti grib dzīvot, sagaidīt dēla pirmo skolas dienu un būt kopā ar saviem mīļajiem. Ģimenei šādu līdzekļu nav, tādēļ viņa lūdz līdzcilvēku palīdzību. 

 

Solvitai iespējams palīdzēt šeit

 

Foto - no privātā arhīva