9. jūlijs – neapmaksāta vai apmaksāta brīvdiena. Kādos gadījumos šo dienu apmaksā?

Šogad pirmo reizi Vispārējo Dziesmu un deju svētku vēsturē to noslēguma diena, 8. jūlijs, ir svētku diena. To paredz grozījumi likuma “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām “ 1. pantā. Taču kalendārā arī 9. jūliju varam redzēt sarkani iekrāsotu. Kāpēc tā? Un kas par 9. jūliju būtu jāzina darbiniekiem un darba devējiem?

 

Neraugoties uz to, ka 9. jūlijs kalendārā ir iekrāsots sarkans, tā nav svētku diena, bet ir brīvdiena.  LV portāla foto kolāža

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neraugoties uz to, ka 9. jūlijs kalendārā ir iekrāsots sarkans, tā nav svētku diena, bet ir brīvdiena. LV portāla foto kolāža

  • Neraugoties uz to, ka 9. jūlijs kalendārā ir iekrāsots sarkans, ir jāņem vērā, ka tā nav svētku diena, bet ir brīvdiena.
     
  • Ja darbiniekam 9. jūlijs iekrīt atvaļinājuma laikā, tad atvaļinājums par šo dienu netiek pagarināts.
  • Atvaļinājuma laikā 9. jūlijs nav apmaksāta diena.
     
  • Ja darbiniekam 9. jūlijs ir brīvdiena,tad darba samaksa nemainīsies, ja darbiniekam ir nolīgts normālais darba laiks (piecu darba dienu un 40 stundu darba nedēļa) un noteikta amatalga.
     
  • Ja darbiniekam darba līgumā ir nolīgts summētais darba laiks un stundas tarifa likme, tad darba devējs 9. jūlija brīvdienu neapmaksās.
     
  • Darbs 9. jūlijā apmaksājams saskaņā ar nolīgtā darba līguma noteikumiem, saņemot kompensējošu atpūtas dienu citā nedēļas darbdienā vai saskaņā ar Darba likuma 68. panta pirmo daļu saņemot piemaksu 100% apmērā kā par virsstundu darbu.
     
  • Ja 9. jūlijā slimo, darbnespējas lapu A darba devējs par šo dienu neapmaksā. Darbnespējas lapu B VSAA par šo dienu apmaksā.



     

Pilnu skaidrojumu lasi portālā LVportals.lv

Reklāma
Reklāma