"Iespējamā misija" aptur jaunu dalībnieku uzņemšanu

Finansējuma trūkuma dēļ apturēta jaunu dalībnieku uzņemšana programmā, kas palīdz skolām piesaistīt jaunus un talantīgus skolotājus. “Iespējamā misija” (IM) eksistē tikai no ziedojumiem, taču līdz ar nodokļu reformu ir mazinājusies uzņēmēju vēlme ziedot.

No 38 jaunajiem skolotājiem 18 jūnijā beigs programmu, bet pārējie 20 turpinās mācīties arī nākamgad. Viņiem finansējums ir nodrošināts.

FOTO: Shutterstock.com

No 38 jaunajiem skolotājiem 18 jūnijā beigs programmu, bet pārējie 20 turpinās mācīties arī nākamgad. Viņiem finansējums ir nodrošināts.

Šogad skolas pieteica 155 vakances, kurās gribēja redzēt IM dalībniekus. Bija plānots uzņemt un atbalstīt 15 jaunos skolotājus. Paši iniciatīvas autori saka, ka līdz pēdējam cerējuši, ka izdosies savākt finansējumu.

"Mums pietrūka gandrīz 100 tūkstoši euro. Mēs pieņēmām lēmumu, ka mēs šogad neuzņemsim dalībniekus, jo mēs nevaram viņiem nodrošināt mācības un atbalstu 2 gadu garumā uz priekšu," saka Kārlis Andersons, programmas “Iespējama misija” direktors.

Ja uzņēmums ziedoja, tas saņēma ieņēmuma nodokļa atvieglojumus 85% apmērā no ziedotās summas. Tagad, ja uzņēmums visu peļņu investē savā attīstībā, tam nav jāmaksā nodoklis. Tāpēc zūd motivācija nodarboties ar labdarību, un ziedojumu summas samazinās. Par to IM un citas nevalstiskās organizācijas brīdināja jau iepriekš.

Pašreizējiem IM dalībniekiem atbalsts turpināsies. No 38 jaunajiem skolotājiem 18 jūnijā beigs programmu, bet pārējie 20 turpinās mācīties arī nākamgad. Viņiem finansējums ir nodrošināts.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.lsm.lv