Sākusies skolēnu elektroniskā reģistrācija NVA rīkotajiem vasaras darbiem

Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā sākusies skolēnu elektroniskā reģistrācija dalībai aģentūras īstenotajos vasaras nodarbinātības pasākumos.

Skolēnam ir jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt.

FOTO: Shutterstock.com

Skolēnam ir jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt.

Reģistrācija nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā paredzēta skolēniem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Katram valsts reģionam ir noteikts savs reģistrācijas sākuma datums. Skolēnam ir jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt.
No 7. maija dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā var reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Latgalē. No 8. maija - tie, kas vēlēsies strādāt Zemgalē, no 9.maija - Kurzemē, no 10. maija - Vidzemē un no 11. maija reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Rīgas reģionā.

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz 2018. gada 16. augustam. Taču skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots.
 
Pasākuma organizēšanas noteikumi paredz, ka skolēns pirms reģistrācijas var vienoties ar konkrētu darba devēju par darba vietu un laiku. Ja skolēns nav vienojies ar darba devēju, tad pieteikuma reģistrācijas secībā viņš telefoniski vai ar e-pasta starpniecību saņems uzaicinājumu piedalīties konkursā uz brīvajām darba vietām.

Reklāma
Reklāma

Ar NVA atbalstu skolēniem šovasar būs iespēja strādāt 5 179 darba vietās. Piedalīties pasākumā varēs jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kas mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Skolēns pasākumā piedalīsies vienu mēnesi, atsevišķos gadījumos nodarbinātība var tikt pagarināta līdz diviem mēnešiem.