Video: bērni prāto par Latvijas valsts simtgadi un brīvību

Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienas treniņā, sveicot Latvijas Republiku tās neatkarības atjaunošanas dienā, mazie sportisti atbild uz jautājumiem – 100 gadi – tas ir daudz vai maz, kas, viņuprāt, ir brīvība un ko viņi gribētu uzdāvināt Latvijai.

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video

Gatavojoties Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienai, ik svētdienu Mežaparkā notiek treniņi – iesildīšanās maratonam. Treniņā, ieskatoties vienā no dienas aktivitātēm – Rimi Bērniem TV studijā, mazie sportisti atbildēja uz dažādiem jautājumiem, izveidojot sirsnīgu sveicienu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā. Bērni video stāsta, ka Latvijai valsts simtgadē gribētu uzdāvināt sakoptu dabu un iedzīvotājus, kas par to rūpējas. Vēl mazie gudrinieki skaidro, kas, viņuprāt, ir brīvība, un atbild, vai simts gadi ir daudz vai maz.

Tāpat kā treniņi ir gatavošanās galvenajam notikumam – maratonam, arī šis sirsnīgais video ir kā mudinājums sākt gatavot savu sveicinu. Proti, Baltijā lielākajā bērnu skriešanas festivālā Rimi Bērnu dienā, kas notiks 19. maijā, līdztekus dažādām sportiskām aktivitātēm un vairākām skriešanas distancēm, ikvienam  dalībniekam būs iespēja nodot arī savu video sveicienu Latvijai valsts simtgadē, filmējoties īpaši iekārtotā Rimi Bērniem TV studijā.
 

https://www.youtube.com/embed/M8CGHb-13mA

Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienā, Rimi Bērniem TV studijā bērni un jaunieši varēs piedalīties video sveicienā Latvijai valsts simtgadē, Lattelecom Bērnu stūrītis piedāvās plašu animācijas filmu programmu, tikmēr bungas spēlēt mācīs Andžeja Grauda bungu skola, “bungotavā” iemēģinot Latvijā radītas bungas “Bro Creation”. Tiem mazajiem ziķeriem, kuriem ar skriešanu nebūs gana, būs iespēja gūt iemaņas boksā, bērnu fitnesā un hokejā kopā ar BHC hokeja klubu. Bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja trasē apbraukt apkārt Latvijai ar Indoor velosipēdiem un izklaidēties mobilajā virvju trasē “Turies!”. Īpaša vieta simtgades maratona Rimi Bērnu dienā būs dejai un tās dažādībai – bērni varēs gūt iemaņas kā laikmetīgajā dejā un baletā, tā hip-hop dejās. Dziesmu un deju svētku ieskaņā paraugdemonstrējumu deju teltī rādīs tautas deju kolektīvs.

Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienu atklās 4,2 km garais Ģimeņu skrējiens, kas 11. novembra krastmalā sāksies jau plkst. 10.00. Savukārt no plkst. 11.00 turpat bez maksas norisināsies trasīšu skrējieni bērniem līdz pat 12 gadu vecumam. Reizē ar trasītēm tiks atklāta izglītojoša un izklaidējoša pasākumu programma, kurā piedalīties aicināts ikviens Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienas dalībnieks, neatkarīgi no vecuma vai veiktās distances. 

Reklāma
Reklāma

Lattelecom Rīgas maratona Rimi Bērnu dienu atklās 4,2 km garais Ģimeņu skrējiens, kas 11. novembra krastmalā sāksies jau plkst. 10.00. 



Rimi Bērnu dienas visām distancēm iespējams reģistrēties Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā www.lattelecomrigasmaratons.lv sadaļā Rimi Bērnu diena. Bērnus pasākumam jāpiesaka pieaugušajiem, kas 19. maijā bērnu varēs uzraudzīt un atbalstīt Rimi Bērnu dienas skrējienos un aktivitātēs. Jau tagad Rimi bērnu dienai pieteikušies vairāk nekā 5 300 dalībnieku. Dalībnieki tiek aicināti pietiekties savlaicīgi, jo reģistrācija 19. maija Rimi bērnu dienai turpināsies tikai līdz 12 000 dalībnieku limita sasniegšanai.

Starta numurus visām mini distancēm, kas norisināsies bez laika kontroles, reģistrēto dalībnieku vecāki un ģimenes locekļi no 3. maija līdz 19. maijam, uzrādot reģistrācijas brīdī saņemto apstiprinājuma vēstuli, var izņemt reģistrācijas brīdī izvēlētajā Rimi veikalā (Rīgā, Ogrē, Salaspilī, Siguldā vai Kauguros), kā arī 18. – 19. maijā Lattelecom Rīgas maratona EXPO. Ģimeņu skrējiena starta numuri būs aprīkoti ar īpašu laiku mērīšanas čipu, tādēļ tos izņemt būs iespējams tikai Lattelecom Rīgas maratona EXPO “Elektrum Olimpiskajā centrā” 18. maijā no 10.00 līdz 20.00.