Vecāki neizpratnē: bērnudārza vadība kategoriski aizliedz teritorijā atstāt bērnu ratus un riteņus

Īsi pirms Lieldienām Rīgas 228. pirmsskolas izglītības iestādes ieejas durvīs tika izlīmēti draudoši paziņojumi. Tajos norādīts, ka ”velosipēdus, skrejriteņus un ratiņus bērnudārza teritorijā atstāt aizliegts.” Vecāki ir neizpratnē par šādu kategorisku aizliegumu.

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

Aizliegums pielīmēts pie visām ieejas durvīm bērnudārzā, tas spējis samulsināt ne vienu vien vecāku. Viena no mammām, kura vēlējās palikt anonīma, nolēma palīdzību meklēt pie raidījuma ”Bez Tabu”.

 

Bērnudārznieka mamma
Bija periods, kad katru dienu devos uz bērnudārzu ar bērnu ratiņiem, ko šobrīd dara ļoti daudzas ģimenes. Skumji atzīt, ka nav trešā bērniņa, bet varbūt, par laimi, ka nav jādodas uz bērnudārzu ar bērnu ratiņiem. Vai nebūtu jauki sniegt norādes, kur drīkstētu novietot velosipēdu, nevis paust kategoriski aizliegumu, jo “zaļš” dzīvesveids tiek popularizēts un veicināts.

Raidījuma ”Bez Tabu” filmēšanas komanda bērnudārzā nepieteiktā vizītē ierodas darbdienas vidū. Meklējot iestādes vadītāju, raidījuma pārstāvji konstatē, ka aizliedzošie uzraksti novietoti uz visām bērnudārza ieejas durvīm. Redzams, ka bērnudārzam ir salīdzinoši plaša piegulošā teritorija, tādēļ nav skaidra aizlieguma būtība. Bērnudārzā sastaptā vadītāja stāsta, ka šāds uzraksts parādās katru gadu. Tā mērķis – informēt jaunos vecākus. Šajā gadījumā gan esot notikusi komunikācijas kļūda.

 

Inese Plociņa, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Annele" vadītāja
Ļoti atvainojos, ka paziņojumā parādījies vārds ”teritorijā”, jo būtu jāsaka ”ieejas teritorijā”. Durvis ir evakuācijas ceļš, ko izmanto, lai dotos ārā no bērnudārza. Ja šeit ir rati, skrejritenis, tad klūpam, netiekam ārā.

Reklāma
Reklāma

Vadītāja norāda, ka riteņus un ratiņus drīkst atstāt dārziņa iekšpagalmos, taču audzēkņiem jābūt uzmanīgiem, lai nesagandētu nupat veikto fasādes renovāciju. ”Vienā pusē, kur šādā veidā lika riteņus, siena jau ir noskrāpēta, tā ir mana atbildība, lai ēka būtu skaista,” piebilst ilggadējā iestādes vadītāja. Laikā, kad bērnudārza teritorijā viesojas ”Bez Tabu” filmēšanas komanda, teritorijā redzami divi bērnu rati, vairāki skrejriteņi un pat ragavas.

Iestādes vadītāja uzreiz pēc filmēšanas komandas aiziešanas likusi nomainīt paziņojumus. Tagad pie durvīm pielikti uzraksti, kas vēsta: ”Ievērojot kārtību, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādē, pie izglītības iestādes evakuācijas izejas AIZLIEGTS atstāt bērna ratiņus, velosipēdu un citus pārvietošanās līdzekļus.” Iestādes administrācija gan neaizdomājas, ka būtu nepieciešams pievienot arī paziņojumus, kur vecāki drīkst atstāt gan ratiņus, gan bērniem domātos velosipēdus.

 

Avots: https://skaties.lv