Floridā slaktiņā miruši 17 cilvēki; uzbrucējs aizturēts

Vidusskolā ASV Floridas štata dienvidos trešdien notika apšaude, kurā 17 cilvēki ir nogalināti un desmitiem ievainoti, un varas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas apšaudē aizdomās turētu vīrieti.

Liecinieki stāsta par piedzīvoto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Liecinieki stāsta par piedzīvoto.

ASV Floridas štatā trešdien 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas.

19 gadus vecais Nikolass Kruss Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni "AR-15" un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi.

Vēlāk policija viņu aizturēja netālu esošajā Koralspringsā.

Vairāki aculiecinieki vietējiem medijiem pavēstījuši, ka Krusam skolā bijušas problēmas.

"Ar viņu pērn bija problēmas, jo viņš draudēja skolēniem, un laikam viņam tika lūgts atstāt skolas teritoriju," laikrakstam "Miami Herald" pastāstīja matemātikas skolotājs Džims Gards, kurš 2016.gadā vienu semestri mācījis Krusu.

Tikmēr kāds skolēns, kas vēlējās palikt anonīms, pavēstīja vietējai raidorganizācijai "WSVN-7", ka šāvējs bijis problēmu mākts jaunietis, kuram mājās atradušies šaujamieroči un kurš arī runājis par to izmantošanu.

Reklāma
Reklāma

15 gadus vecā Sāra Kreskitelli stāsta: "Mēs savstarpēji runājām, bet visi turpināja viens otru kušināt. Visi bija pārbijušies un daži raudāja. Cilvēki mēģināja viens otru atbalstīt un teica, ka viss noslēgsies labi un visi izkļūs sveikā."

18 gadus vecais vidusskolas beidzējs Trevis Džulmiss stāsta: "Esmu neziņā par vienu no maniem draugiem, pēc šaušanas neko par viņu nezinu. Esmu šeit, cerībā, ka kaut ko uzzināšu."

Daži studenti traģisko apšaudi aprakstīja šādi - viņi dzirdējuši šāvienus un redzējuši mirušo skolasbiedru ķermeņus.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv