Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļa – viena no modernākajām reģionā

Madonas slimnīca no Pētera Avena fonda „Paaudze” saņēmusi dāvinājumu Dzemdību nodaļai – jaundzimušo intensīvās aprūpes sistēmu ar papildus aprīkotu neinvazīvu elpošanas atbalsta aparatūru un jaundzimušo dzirdes pārbaudes ierīci. 

Foto: Madonas slimnīca

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Madonas slimnīca

Pateicoties fonda „Paaudze” medicīnisko iekārtu dāvinājumam, slimnīca varēs nodrošināt kvalitatīvāku medicīnisko aprūpi jaundzimušajiem. Esošo intensīvās aprūpes sistēmu tagad varēs pārvietot operāciju zālē, kur tā nepieciešama zīdaiņiem, kuri dzimst ar ķeizargrieziena operāciju.


Dzirdes pārbaudes ierīce tiek izmantota jaundzimušo dzirdes skrīningam. Tā sastāv no pašas mērierīces ar programmatūru testa veikšanai, zondes, drukas ierīces, vienreizlietojamiem ausu uzgaļiem, maināmām zondēm un citiem aksesuāriem.


2016. gadā slimnīca saņēma dāvinājumā no fonda ultrasonogrāfijas diagnostikas aparatūru – ehokardiogrāfu, ar kuru iespējama sirdskaites diagnostika jaundzimušajiem. Arī glābējsilīte (BabyBox) slimnīcas teritorijā ir ierīkota ar P. Avena fonda „Paaudze” atbalstu.

Reklāma
Reklāma


Pagājušā gada rudenī Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļa saņēma ziedojumu – vannu ūdens dzemdībām, līdz ar to tā ir kļuvusi par vienu no modernākajām dzemdību nodaļām reģionā.