Vai tāpēc hercogiene Ketrīna un princis Viljams izšķīrās par labu trešajam bērnam?

Karaliskās ģimenes vērotāji nodevušies apcerei, kāpēc gan princis Viljams un viņa sieva hercogiene Ketrīna vēlējušies radīt trešo pēcnācēju.

Karaļnams ziņojis, ka gaidāmais mazulis pasaulē nāks aprīlī.

FOTO: Shutterstock.com

Karaļnams ziņojis, ka gaidāmais mazulis pasaulē nāks aprīlī.

 

Karaliskās ģimenes fani jau drīz pēc princeses Šarlotes nākšanas pasaulē gaidīja, kad Viljams un Ketrīna paziņos par trešo mazuli. Baumas par to, ka hercogiene varētu atkal būt mātes cerībās klīda vismaz divus gadus. Šā gada septembra sākumā karaļnams oficiāli paziņoja par Ketrīnas trešo grūtniecību, šogad karalienes vīrs Edinburgas hercogs princis Filips paziņoja par došanos pelnītā atpūta, bet princis Viljams pameta ambulances helikoptera pilota darbu un kopā ar ģimeni no Anglijas laukiem pārcēlās uz Londonu, lai abi ar sievu spētu uzņemties vairāk oficiālo pienākumu. Kāpēc gan pāris tieši šajā laikā izlēma par labu ģimenes pieaugumam?

 

Ketrīna bērnību pavadīja kopā ar māsu Pipu un brāli Džeimsu. Iespējams, ka hercogiene vēlas saviem bērniem sniegt tādu pat bērnību, kāda bija viņai pašai, bet varbūt princis Viljams ģimenes pieaugumu vēlējās savu iemeslu dēļ? Viņš bērnībā izjuta spiedienu, jo viņu allaž kāds uzlūkoja kā nākamo karali un gaidīja attiecīgu uzvedību. Par laimi, viņam vienmēr līdzās bija jaunākais brālis princis Harijs – vienīgais visā plašajā pasaulē, kurš saprata, kā viņš jūtas. Tas sen nevienam nav noslēpums, ka abi brāļi bija un aizvien ir viens otra labākie draugi. „Pateicoties tam, ko mums kopā nācies piedzīvot, mūs vieno unikāla saikne,” nesenā intervijā izteicies Viljams, norādot, ka ir ļoti svarīgi runāt par jūtām.

Ja līdz ar māsu Šarloti ģimenē ienāks vēl viens brālis vai māsa, Džordžam būs vēl lielāks atbalsts visas viņa dzīves garumā.

Tiek izteikts arī minējums, ka princis vēlējies trešo atvasi, lai dēlam princim Džordžam būtu maksimāls atbalsts. Ja līdz ar māsu Šarloti ģimenē ienāks vēl viens brālis vai māsa, Džordžam būs vēl lielāks atbalsts visas viņa dzīves garumā.

 

Lēmums par labu trešajam mazulim var būt ne tikai emocionālu apsvērumu vadīts, bet arī tīri praktisks. Karalienei Elizabetei II ir četri bērni – Čārlzs, Anna, Endrū un Edvards, kas nozīmē, ka septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados Viņas Majestātei bija vairāk palīgu, ar kuriem dalīt karaliskos pienākumus. Savukārt, kad viņas bērni pamazām atrada sev otras pusītes un apprecējās, karaļnama oficiālo pienākumu pildītāju skaits teju dubultojās. Tolaik sabiedriskajā dzīvē aktīvi iesaistījās pati karaliene, princis Filips, princis Čārlzs, princese Diāna, princese Anna, princis Endrū, Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone un princis Endrū.

Reklāma
Reklāma

Ja reiz Viljamam un Ketrīnai būs trīs bērni, tas nozīmē, ka tad, kad atvases izaugs un apprecēsies, karaļnamā atkal būs desmit galvenie oficiālo pienākumu pildītāji – Čārlzs, Kamilla, Viljams, Ketrīna, Džordžs, Šarlote, trešais bērns un viņu dzīvesbiedri.

Taču tagad, kad prinča Čārlza māsa un brāļi mazāk iesaistās karalisko pienākumu pildīšanā un princis Filips devies pensijā, karalisko pienākumu nasta lielākoties gulstas uz sešu cilvēku pleciem – karalienes, Čārlza, Kamillas, Viljama, Ketrīnas un Harija. Ja reiz Viljamam un Ketrīnai būs trīs bērni, tas nozīmē, ka tad, kad atvases izaugs un apprecēsies, karaļnamā atkal būs desmit galvenie oficiālo pienākumu pildītāji – Čārlzs, Kamilla, Viljams, Ketrīna, Džordžs, Šarlote, trešais bērns un viņu dzīvesbiedri.

 

Bet kā tad ar Hariju, prinča nākamo sievu un viņu kopīgajiem bērniem? Parasti šādās reizēs karaļnama pārstāvis, kurš nav pirmais rindā uz troni, pirmos 30 savas dzīves gadus ir otrs vairāk apspriestais cilvēks sabiedrībā. Taču, kad vecākais troņmantinieks nodibina ģimeni un tajā nāk pasaulē bērni, otrs aizvien vairāk attālinās rindā uz troni un viņa loma karalisko pienākumu pildīšanā arī līdz ar to samazinās.

Taču, kamēr Džordžs, Šarlote un trešā atvase paaugsies, sabiedrība vēl daudz dzirdēs un redzēs Hariju.

 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv