Latvijas Pasts Jelgavā atklās ārpus galvaspilsētas pirmo jaunajiem vecākiem draudzīgo pasta nodaļu

Latvijas Pastam īstenojot vēl vienu soli klientiem labvēlīgas vides radīšanā, piektdien, 2017.gada 25.augustā, plkst.11.30 pasta centrā Jelgava, Katoļu ielā 2b, plānota ārpus galvaspilsētas pirmās jaunajiem vecākiem draudzīgās pasta nodaļas atklāšana. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tajā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Bez jauno vecāku prioritāras apkalpošanas ar klientu plūsmas vadības sistēmas palīdzību pasta centrā Jelgava ierīkots arī īpašs bērnu izklaides stūrītis. 

 

Pirmās divas jaunajiem vecākiem draudzīgās koncepcijas pasta nodaļas šogad jau atvērtas Rīgā – tirdzniecības centros Mols un Origo, bet, izvērtējot klientu plūsmu reģionu centrālajās nodaļās, pirmā šāda nodaļa ārpus galvaspilsētas tiek veidota Jelgavā. Jaunajiem vecākiem draudzīgās pasta nodaļas ideja tapusi sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv, balstoties uz organizācijas ieteikumiem, kā jaunajiem vecākiem labvēlīgāk organizēt nodaļu darbu. 

 

Vecākiem draudzīgā pasta nodaļa ietver vairākus elementus.

  • Pirmkārt, tā ir īpaša pakalpojuma poga Jaunajiem vecākiem daudzfunkcionālajā klientu plūsmas regulēšanas sistēmā, kas paredz topošās mammas un jaunos vecākus, kam līdzi bērni līdz septiņu gadu vecumam, apkalpot prioritāri. Jaunie vecāki pakalpojumu prioritārai saņemšanai visās nodaļās, kur ierīkota klientu plūsmas vadības sistēma, var pieteikties arī attālināti, izmantojot Latvijas Pasta mobilo lietotni savā viedtālrunī.
  • Otrkārt, speciāli veidots bērnu stūrītis, kura aprīkojums izgatavots no Latvijas kokmateriāliem un kurā izmantotas ekoloģiskas krāsas – tam ir īpašs dizains, kas saistošā veidā informē par Latvijas Pasta darbību: pa Latvijas kontūru iespējams “izbraukt” ar miniatūru uzņēmuma automašīnīti, parādot uzņēmuma pasta sūtījumu apmaiņas ikdienas maršrutus visā valstī, kā arī aizpildīt vairāku veidu pastkartes. 

 

Reklāma
Reklāma

Vecākiem draudzīgā pasta nodaļa arī marķēta ar īpašu piktogrammu, kas apliecina, ka jaunie vecāki šajā nodaļā ir īpaši gaidīti.

 

Pakāpeniski vecākiem draudzīgas pasta nodaļas koncepciju plānots īstenot arī citās klientu apmeklētākajās pasta nodaļās visos Latvijas reģionos. 

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.