Mirušā Ivana ģimene nav nelabvēlīga - māte par puisēnu itin labi rūpējusies

Nav pazīmju, ka piecgadīgā Ivana Berladina ģimene būtu nelabvēlīga, atsaucoties uz Liepājas bāriņtiesas teikto, vēsta sabiedriskā medija Lsm.lv krievu redakcija.

 Puisēns bija piecus gadus vecs. Liktenīgu sakritību un cilvēku vienaldzības ķēde, kas beidzās ar maza bērna nāvi, satriekusi visu valsti.

FOTO: Shutterstock.com

Puisēns bija piecus gadus vecs. Liktenīgu sakritību un cilvēku vienaldzības ķēde, kas beidzās ar maza bērna nāvi, satriekusi visu valsti.

 

Pirms Ivana pazušanas Liepājas bāriņtiesā nebija nekādas informācijas par to, ka viņš dzīvotu bērnam nelabvēlīgos apstākļos, LTV7 raudījumā "Punkts uz i" paudusi instances vadītāja Taiga Ziemele. Tagad bāriņtiesā spriedīs, vai šajā lietā būtu jāuzsāk administratīvā tiesvedība.

Patlaban notiekot informācijas vākšanas process. Ziņas par ģimeni un Ivanu tajā lūgtas gan bērnudārzam, gan skolām, gan policijai, gan slimnīcām un poliklīnikām.

Taiga Ziemele noliedza līdz šim izskanējušos minējumus, ka Ivana ģimene bijusi nelabvēlīga.

"Internetā ir daudz komentāru, ka puisēns it kā redzēts nakšņojam kāpņutelpā, ka māte nebija gādīga, taču šī informācija nav apstiprinājusies. Bērnudārzā apliecina, ka mamma par Ivanu rūpējusies. Ivans vienmēr ticis laikā izņemts no dārziņa," raidījumā pauda Ziemele.

Par to, kā Zojas (tā sauc māti) daudzbērnu ģimenē klājas pārējiem bērniem, šobrīd bāriņtiesa turpina vākt informāciju. Tas prasīšot apmēram mēnesi laika. Berladinu ģimenē dzīvojuši četri bērni, no kuriem trīs nepilngadīgi, liecina Liepājas domes Sociālā dienesta sniegtā informācija.

Ģimene ar dienestu labprāt sadarbojas, sarunājas, kontaktējas. "Mums nav tādas informācijas, ka māte nebūtu pildījusi savus pienākumus," atsaucoties uz LTV7 raidījumu, vēsta Rus.lsm.lv.

Berladinu ģimenē dzīvojuši četri bērni, no kuriem trīs nepilngadīgi, liecina Liepājas domes Sociālā dienesta sniegtā informācija.

Reklāma
Reklāma

"Jā, saskaņā ar likumu vecākiem ir jānodrošina, lai bērni līdz 7 gadu vecumam nav atstāti vieni. Taču šajā ģimenē vēl bez mātes ir vēl arī citi pieaugušie. Pieskatītāju bija daudz, diemžēl tā sagadījās, ka tieši torīt mazo Ivanu nepieskatīja neviens," sacīja Ziemele.

Kasjauns.lv rīcībā ir informācija, ka Ivana māte Zoja šķīrusies no zēna tēva, taču tēvs apzinīgi maksājis alimentus.

Portāls Liepajniekiem.lv nedēļas nogalē vēstīja, ka atvadīties no Ivana bija ieradušies simtiem cilvēku - bērēs piedalījās ne tikai viņa ģimene, bet arī daudzi liepājnieki un pat pavisam sveši cilvēki.

Kā zināms, zēnu atrada mirušu meža brikšņos Dubeņos. Puisēns bija piecus gadus vecs. Liktenīgu sakritību un cilvēku vienaldzības ķēde, kas beidzās ar maza bērna nāvi, satriekusi visu valsti.

 

Avots: www.kasjauns.lv