Sprādziens Sanktpēterburgas metro. Jau vismaz 10 bojāgājušie

Sadragājot pazemes metro vagonu, Sanktpēterburgā noticis sprādziens, vēsta ārvalstu mediji. Sprādziens atskanējis metro stacijā "Tehnoloģiskais institūts". Ievainoto skaits šobrīd nav precīzi zināms, bet pienāk ziņas par vismaz 10 mirušajiem.

Pagaidām nav informācijas par sprādziena apmēriem un iespējamajiem cietušajiem. (Foto: Twitter)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagaidām nav informācijas par sprādziena apmēriem un iespējamajiem cietušajiem. (Foto: Twitter)

Pirmdien noticis sprādziens, aģentūrai TASS pavēstījis avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs. Sanktpēterburgas gubernatora pārstāvis paziņojis, ka vēl 50 cilvēki guvuši ievainojumus. Tajā pašā laikā pilsētas veselības pārvalde vēsta, ka slimnīcās esot nogādāti 25 sprādzienā cietušie.


Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija. Savukārt Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja apstiprinājusi, ka sprādziens noticis uz tā dēvētās zilās līnijas starp stacijām "Tehnoloģiskais institūts" un "Siena laukums". Tajā pašā laikā tiek ziņots, ka metro atrasts vēl viens neeksplodējis spridzeklis. Tas uziets stacijā "Sacelšanās laukums", un to sapieri sākuši neitralizēt.

Šobrīd visa Sanktpēterburgas metro sistēma ir slēgta un visi tajā esošie cilvēki ir evakuēti. Saskaņā ar sākotnējām ziņām metro eksplodējis vismaz viens metro vagonā atstāts pašizgatavots spridzeklis, un Krievijas mediji vēsta, ka tas neesot bijis terorista pašnāvnieka uzbrukums. Tomēr Krievijas tiesībsargāšanas iestādes uzsāktajā izmeklēšanā pārbauda arī "ekstrēmistu pēdas". Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins "terorismu" jau nosaucis par galveno izmeklēšanas versiju.

Šobrīd Putins uzturas Sanktpēterburgā, kur viņš ieradies uz prokremliskās organizācijas Viskrievijas Tautas fronte kongresu. Vēlāk viņam pirmdien Krievijas otrajā lielākajā pilsētā paredzēta arī tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Tikmēr arī Maskavas transporta sistēmā īstenoti pastiprināti drošības pasākumi.


Patlaban Ārlietu ministrijai (ĀM) nav informācijas par sprādzienā Sanktpēterburgā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. Ministrija uztur kontaktus ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, lai gūtu jaunāko informāciju par notikušo. Tikmēr sociālajā tīklā "Twitter" ĀM aicina valstspiederīgos, kas atrodas Sanktpēterburgā, sazināties ar tuviniekiem, paziņojot, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Ministrijā skaidroja, ka konsulārās palīdzības nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji var sazināties ar speciālistiem Sanktpēterburgā, zvanot pa tālruni + 7 (921) 961 62 11, vai konsulārajam dežurantam Rīgā + 371 26 33 77 11.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv