Nāves spēlīte sociālajos tīklos divus Rīgas pusaudžus dzen pašnāvībā

Krievijas jauniešu vidū populārā nāves spēlīte "Zilais valis" tikusi līdz Latvijai. Pagājušajā nedēļā psihiatriskajā klīnikā nogādāts kāds 13 gadus vecs zēns un viņa vienaudze meitene, kuri uzrāpušies Rīgas "Radiotehnikas" monstrā un centušies izdarīt pašnāvību, vēsta LTV7 raidījums "Ļičnoje ģelo".

 

Šajā ēkā 13 gadus vecs zēns un 14 gadus veca meitene satikās, lai izdarītu pašnāvību. Ļaunākais gan nenotika, un abi šobrīd atrodas psihiatriskajā klīnikā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šajā ēkā 13 gadus vecs zēns un 14 gadus veca meitene satikās, lai izdarītu pašnāvību. Ļaunākais gan nenotika, un abi šobrīd atrodas psihiatriskajā klīnikā.

Zēna mātei Oksanai ir aizdomas, ka uz šādu rīcību abus pamudinājusi tieši spēlīte internetā. Tās būtība - koķetērija ar nāvi. Krievijā "Zilais valis" dzēsis jau 130 pusaudžu dzīvības. Spēlīte sastāv no dažādiem uzdevumiem, piemēram, cilvēki sūta viens otram fotogrāfijas ar sagrieztām vēnām, bet visam jābeidzas ar reālu suicīdu.
 

Pamestā "Radiotehnikas" ēka ir populāra jauniešu pulcēšanās vieta. Lai arī tās apkaime ir ierobežota, bērni tur viegli var iekļūt. Pagājušajā svētdienā ap pl.15 ugunsdzēsēji tur aizturēja 13 gadus veco zēnu un 14 gadus vecu meiteni. Abiem bijušas sagrieztas rokas.


Zināms, ka pusaudži sarakstījās kādā sociālajā tīklā. Meitene todien jau bija nosūtījusi īsziņu savam tēvam, kurš steidza uz Imantu un abus bērnus sastapa vienā no ēkas augstākajiem stāviem. Puiša māte uzskata, ka šī meitene centusies pievērst sev ģimenes uzmanību, šantažējot viņus ar iespējamo pašnāvību.


"Divas vientulības satikās," LTV7 raidījumam komentē Oksana, "mans dēls uzskatīja, ka viņš nevienam nav vajadzīgs un viņu neviens nemīl, un arī meitene domājusi tāpat," viņa teic. Dēls mātei pastāstījis, ka viņš draudzeni noķēris un neļāvis nokrist. Oksana arīdzan atklāj, ka dēls varējis justies slikti, jo viņa noteikusi dažādus ierobežojumus: "Mēs atņēmām datoru, telefonu. Telefonu atdevām tikai pirms nedēļas. Iespējams, tieši telefona dēļ viņš uzskatīja, ka vairs nevienam nav vajadzīgs," skaidro māte.


Par to, ka abi bērni iesaistījušies spēlē "Zilais valis", liecinot interneta vēsture, ko bērns tajā darījis. Māte šo informāciju izpētīja laikā, kad tehnika bija dēlam atņemta.


Abi jaunieši šobrīd atrodas psihiatriskajā klīnikā.

Reklāma
Reklāma

 

http://www.youtube.com/watch?v=7ncBLu-vPCY

 

Avots: www.kasjauns.lv