Vai 2017. gads atnācis ar salu? Laika prognoze janvāra sākumam

Šodien laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka, daudzviet gaidāmi nokrišņi: slapjš sniegs un sniegs. Vietām snigšana būs intensīva un veidosies sniega sega. Atsevišķos rajonos iespējams arī neliels apledojums, kā arī snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no rīta: -1…+3°, dienas dienas laikā temperatūra pazemināsies, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pamazām kļūs vēsāks.

FOTO: Shutterstock.com

Pamazām kļūs vēsāks.

 

Laika apstakļus nedēļas lielāko daļu noteiks ciklonu darbība, līdz ar to gaidāms nokrišņiem bagāts un vējains laiks. Trešdien pāri Lietuvai un Polijai virzīsies aktīvs ciklons, un tā ziemeļu mala Latvijā nesīs stipru sniegu. Naktī stipri snigs Kurzemē, bet dienā nokrišņu zona virzīsies pāri pārējai Latvijas teritorijai. Snigšanu pavadīs arī stiprs ziemeļaustrumu vējš, līdz ar to gaidāms putenis ar redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumu veidošanos uz ceļiem. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties.

 

Darba nedēļas beigās ar ziemeļaustrumu vējiem Latvijā ieplūdīs sausākas arktiskās gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra strauji pazemināsies. Darba nedēļas beigās naktīs termometra stabiņš Latvijas austrumos noslīdēs līdz -20…-21°, un arī citviet Latvijā gaisa temperatūra nebūs augstāka par -10°.

Reklāma
Reklāma

 

Nedēļas nogalē pāri Latvijai virzīsies nākamā zema spiediena ieplaka ar brāzmainiem vējiem un stipru sniegu. Gaisa temperatūra jūras piekrastē būs tuvu nullei, savukārt austrumu rajonos tā pieturēsies -12…-14° robežās.