Saziedo naudu krūts vēža rehabilitācijai – 99 sievietes saņems pilnu rehabilitācijas kursu

Noslēdzoties krūts vēža labdarības akcijai Rozā vilciens, veikalu tīklu Rimi un Supernetto pircēji saziedojuši 30 752,43 eiro, kas palīdzēs 99 sievietēm saņemt pilnu psiholoģisko un fizioterapeitisko rehabilitācijas kursu pēc saslimšanas ar krūts vēzi.

Saziedotie līdzekļi palīdzēs 99 sievietēm saņemt pilnu rehabilitācijas kursu, kas sastāv no 8 psihologa un 10 fizioterapeita konsultācijām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saziedotie līdzekļi palīdzēs 99 sievietēm saņemt pilnu rehabilitācijas kursu, kas sastāv no 8 psihologa un 10 fizioterapeita konsultācijām.


Organizācijas Rozā vilciens vadītāja Zinta Uskale, kura pati reiz saņēmusi diagnozi krūts vēzis, skaidro, ka sabiedrības atbalsts pēc šādas diagnozes un slimības pieveikšanas ir īpaši svarīgs: “Saslimstot ar kādu no onkoloģiskajām slimībām, tu it kā paliec viens ar vēzi, kas ir īpaši psiholoģiski smagi, neskatoties uz to, ka arī tavs ķermenis ir fiziski novārdzis. Tāpēc esam pateicīgi par atbalstu, ko saņemam, lai ikviena sieviete, kas izslimojusi vēzi, spēj pilnvērtīgi atgriezties sabiedrībā, ikdienā un justies stipra un vajadzīga. Saziedotā naudas summa ir ievērojami lielāka, nekā bijām cerējuši sākotnēji, tādēļ spēsim īstenot mūsu ieceri paplašināt atbalsta tīklu, lai palīdzētu sievietēm arī ārpus Rīgas.”


Saziedotie līdzekļi palīdzēs 99 sievietēm saņemt pilnu rehabilitācijas kursu, kas sastāv no 8 psihologa un 10 fizioterapeita konsultācijām. Viena ārstniecības kursa izmaksas ir 310 EUR un līdz šim organizācija spējusi palīdzēt 60 sievietēm gadā.

2015. gada beigās uzskaitē atradās 13 220 krūts vēža slimnieču.

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite stāsta: “Priecājamies, ka mūsu pircēji ir atsaucīgi un gatavi ziedot, kad kāds sauc pēc palīdzības, savukārt mēs, Rimi, spējam dot iespēju saviem klientiem vienkāršā un ērtā veidā iesaistīties labdarībā. Varam būt lepni, ka kopīgi varēsim palīdzēt ne tikai 99 sievietēm ar vēža diagnozi, bet tas būs atbalsts arī šo sieviešu ģimenēm un tuviniekiem, lai viņu radinieks saņemtu rehabilitāciju un dzīvotu pēc iespējas pilnvērtīgāku dzīvi arī ar tādu smagu diagnozi kā vēzis.”

Reklāma
Reklāma


Latvijā krūts vēzis ir biežākais ļaundabīgais audzējs sievietēm – slimības profilakses un kontroles centra dati liecina, ka 2015. gada beigās uzskaitē atradās 13 220 krūts vēža slimnieču. Ik gadu šādu diagnozi nosaka vairāk nekā 1000 sievietēm, savukārt krūts vēzis kā nāves cēlonis tiek noteikts vairāk kā 400 sievietēm gadā.

Cīņa ar vēzi notiek gan aktīvajā slimības ārstēšanas, gan arī pēc tam – rehabilitācijas procesā. Pēc ārstēšanās sievietēm visbiežāk nepieciešama psihologa un fizioterapeita palīdzība, tādēļ Rozā vilciens sniedz nepieciešamo atbalstu, piedāvājot sievietēm bez maksas apmeklēt individuālās konsultācijas.