Labklājības ministrs: Vairs nevarēs noformēt pusslodzes – sociālās iemaksas būs jāveic pilnā apmērā

Darba devējiem no nākamā gada sociālās apdrošināšanas iemaksas par saviem darbiniekiem būs jāmaksā no pilnas slodzes darba algas, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja labklājības ministrs Jānis Reirs ("Vienotība”).

No nākamā gada darba devējiem sociālās apdrošināšanas iemaksas par katru darbinieku būs jāveic no pilnas slodzes darba algas.

FOTO: Shutterstock.com

No nākamā gada darba devējiem sociālās apdrošināšanas iemaksas par katru darbinieku būs jāveic no pilnas slodzes darba algas.

 

Runājot par Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumu no nākamā gada par 37 eiro celt minimālo algu, ministrs norādīja, ka šāds ierosinājums tiek virzīts, jo Latvijas ekonomika attīstās labi. "Ceļot minimālo algu, palielinās tā algas daļa, kas netiek maksāta aploksnē,” piebilda ministrs.

Viņš atzīmēja, ka viena no lielākajām problēmām iepriekšējos gados, kad celta minimālā alga, bijusi ir iespēja darbiniekus darbā noformēt uz pusslodzi, ceturtdaļslodzi un citādi. Taču no nākamā gada darba devējiem sociālās apdrošināšanas iemaksas par katru darbinieku būs jāveic no pilnas slodzes darba algas.


Runājot par nākamā gada budžeta projektu, labklājības ministrs norādīja, ka budžetā "nekas nav", lai atbalstītu maznodrošinātos. Vienlaikus Reirs arī atkārtoti atzīmēja, ka Labklājības ministrija iepriekš iestājās pret sociālās apdrošināšanas iemaksu ieņēmumu novirzīšanu veselības aprūpei.

Reklāma
Reklāma

Minimālā mēnešalga Latvijā pašreiz ir 370 eiro.

 

Avots: www.lsm.lv