Pret mirušā Ventspils puisēna vecākiem lieta izbeigta; apsūdzēts pieskatītājs

Aizvadītā gada oktobrī policija nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu saistībā ar vienu gadu veca zēna nāvi pēc tam, kad viņš ar redzamiem smagiem miesas bojājumiem tika nogādāts slimnīcā. Kriminālprocesi šajā lietā ierosināti pret zēna pieskatītāju, vecākiem un ģimenes ārsti. Nu prokuratūra lēmusi, ka kriminālprocess pret vecākiem jāizbeidz. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Valsts policija iepriekš ziņojusi, ka izmeklēšanā iegūtā informācija liecinājusi, ka 1989.gadā dzimusī bērna māte un 1965.gadā dzimušais tēvs vairākkārt pret zēnu ir izturējušies vardarbīgi, nodarot viņam miesas bojājumus.

 

Ģenerālprokuratūra skaidro, ka nav apstiprinājušās izvirzītās aizdomas, ka vecāki pret bērnu bijuši vardarbīgi, tāpēc maija beigās pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu daļā, jo viņu darbībās nav Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva. Vienlaikus pret bērna māti Ventspils prokuratūra turpina kriminālvajāšanu par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu.

Pierādījumi norādot, ka bērna vecāki nav bijuši vardarbīgi pret bērnu, bet bērnam zilumi sākuši parādīties tieši laika periodā, kad viņu sācis pieskatīt šobrīd aizdomās turamais vīrietis, pret kuru ierosināta krimināllieta.

Reklāma
Reklāma

Iegūtie pierādījumi norāda tikai uz bērna pieskatītāja vardarbīgām darbībām pret bērnu. Pierādījumi norādot, ka bērna vecāki nav bijuši vardarbīgi pret bērnu, bet bērnam zilumi sākuši parādīties tieši laika periodā, kad viņu sācis pieskatīt šobrīd aizdomās turamais vīrietis, pret kuru ierosināta krimināllieta. Līdz viena gada vecumam bērns bijis aktīvā ģimenes ārstes uzraudzībā, kuras laikā netika konstatēts, ka pret bērnu kāds pielietojis vardarbību.

 

Valsts policija iepriekš bija ziņojusi, ka dienu pirms bērna nogādāšanas slimnīcā bērnu mājās bija apmeklējusi ģimenes ārste. Vizītes laikā speciālistei bija radušās aizdomas par vardarbīgu attieksmi pret bērnu, bet viņa par to neinformēja atbildīgās iestādes. Pret ģimenes ārsti tika sākts kriminālprocess par neziņošanu par smaga nozieguma izdarīšanu. Ārste savu vainu atzīst pilnībā, taču šobrīd Ventspils prokuratūra nolēma izbeigt kriminālprocesu, nosacīti atbrīvojot personu no kriminālatbildības, bet nosakot pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.