27.aprīlī tiešraidē skaties ekspertu diskusiju par vakcināciju "Kādēļ vakcinēties? Profilakse. Aizsardzība. Imunizācija"

27.aprīlī, Eiropas Imunizācijas nedēļas ietvaros, plkst. 12:00 aicinām skatīties ekspertu diskusiju „Kādēļ vakcinēties? Profilakse. Aizsardzība. Imunizācija”  
Viens no zemākajiem imunizācijas līmeņiem ir tieši vakcinācijai pret difteriju pieaugušajiem.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no zemākajiem imunizācijas līmeņiem ir tieši vakcinācijai pret difteriju pieaugušajiem.

Tiešraidei būs iespējams sekot līdzi internetā www.spkc.gov.lv, www.vm.gov.lv kā arī www.tvnet.lv. Savukārt līdz otrdienai, 26.aprīlim, rakstot uz e-pastu prese@spkc.gov.lv, aicinām iesūtīt sev interesējošos jautājumus, uz kuriem atbildes sniegs eksperti diskusijas laikā.


Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie epidemioloģiskās uzraudzības dati liecina, ka pret atsevišķām infekcijas slimībām vēl joprojām nav sasniegts nepieciešamais imunizācijas līmenis. Līdz ar to palielinās pret infekcijas slimībām neaizsargāto bērnu skaits.


Ja vakcinēto personu skaits nav pietiekams, infekciju slimību uzliesmojumi ir likumsakarīgi. Arī šobrīd joprojām tiek reģistrēti atsevišķi saslimšanas gadījumi ar vakcīnregulējamām infekcijas slimībām, un infekcijas slimību izraisītāju cirkulācija nav pilnīgi pārtraukta. Lai arī kopumā imunizācijas aptveres rādītāji 2015.gadā (salīdzinājumā ar 2014.gadu) ir uzlabojušies, pret atsevišķām slimībām - tuberkulozi, difteriju, pneimokoku infekciju, vējbakām, masalām, masaliņām un epidēmisko parotītu - tie ir nepietiekoši.
 

Reklāma
Reklāma

SPKC speciālisti atgādina, ka visas Vakcinācijas kalendārā ietvertās vakcīnas ir nozīmīgas veselības aizsardzībā un ir ļoti svarīgi laikus pabeigt vakcinācijas kursu, lai pilnvērtīga imunitāte pret šīm slimībām izveidotos pēc iespējas ātrāk. Tas attiecas gan uz bērniem, gan pieaugušajiem. 

Šī vakcinācija ir jāveic ik 10 gadus. Plašāka informācija par difteriju: http://www.spkc.gov.lv/infekcijas-slimibas/441/difterija 

Eiropas Imunizācijas nedēļa šogad norisināsies jau 11. reizi un tās ietvaros aktualizē jautājumus, kas saistīti ar imunizācijas nozīmīgumu katra cilvēka veselības saglabāšanā un tās spēju aizsargāt no nopietnām saslimšanām, slimību izraisītām smagām komplikācijām un nāves.