Kuri saņems labumu grozus no TRIKATA? Skaties un uzzini!

Gatavojoties aktīvajai pikniku sezonai bija iespēja laimēt labumu grozu no TRIKATA – dažādus sierus no rituļiem.  

Daudz interesanta par sieru vari uzzināt www.sieraakademija.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daudz interesanta par sieru vari uzzināt www.sieraakademija.lv

Labumu grozus no TRIKATA saņems:

Viktors Lapiņš

Lolita Medne

Kristīne Krūmiņa

 

Lai vienotos par balvas saņemšanu, raksti audra@mammam.lv

Balvas jāizņem 2nedēļu laikā no uzvarētāju izsludināšanas datuma. 

 

Pareizās atbildes (iezīmētas tumšākas):
1. Cik siera šķirņu ir pasaulē?
A. Vairāk nekā 500
B. Vairāk nekā 1000
C. Vairāk nekā 1000. Un katru gadu izgudro vēl jaunas


2. Cik piena nepieciešams, lai izgatavotu 1 kg puscietā siera?
A. Aptuveni 10 litrus
B. Vidēji 15 litrus
C. Zem 8 litriem

Reklāma
Reklāma


3. Kādēļ apaļi sieri ir labāki par kvadrātainajiem?
A. Vieglāk noturēt rokās
B. Apaļā formā labāk gatavinās
C. Nav labāki, bet iekārtas paredzētas apaļai formai


4. Kuru siera šķirni Latvijā biežāk izmanto receptēs?
A. Krievijas sieru
B. Holandes sieru
C. Jāņu sieru


5. No kurām sastāvdaļām gatavo sieru?
A. No piena, biezpiena, baktērijām un sāls
B. No piena, olām, fermentiem un sāls
C. No piena, fermentiem, baktērijām un sāls


6. Ar kuru nazi griež cieto sieru? 
A. Ar nazi ar caurumiem
B. Ar cirtīti
C. Ar lāpstiņas nazīti

 

7. Viens no Trikātas ražojumiem ir puscietais siers Amoliņš. Ar ko īpašs ir amoliņš?
A. Ar nedaudz valriekstam līdzīgo garšu
B. Ar to, ka izskatās pēc pipariem
C. Ar to, ka ļauj šo sieru atpazīt starp citiem


8. Kuri Trikātas sieri nopērkami rituļos?

Puscietais siers "Amoliņš", siers "Emmental", siers "Krievijas Premium", cietais siers "Reserve", siers "Emmental Light", siers "Vīra prieks", siers "Sievas prieks", siers "Meksikāņu prieks".



Pareizās atbildes vari atrast te: www.sieraakademija.lv. TRIKATA ir māksla izgaršot! Baudīt sieru lēni un nesteidzīgi. TRIKATA ir stāsts par pašiem labākajiem meistardarbiem. Tas ir siers no tīrām, dabiskām izejvielām. Siers, kas gatavots ar lielu rūpību un pacietību, katram siera ritulim piešķirot unikālas garšas nianses.