Fotokonkursa „Manas ģimenes ceļš” nolikums

Konkurss notiek sadarbībā ar Labklājības ministriju, SIA "Apgāds Zvaigzne ABC", VAS „Latvijas Valsts ceļi” - Latvijas Ceļu muzejs un portālu www.mammamuntetiem.lv. Stingri aizliegts www.mammamuntetiem.lv publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar www.mammamuntetiem.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas www.mammamuntetiem.lv atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, www.mammamuntetiem.lv ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

                                                  
                                       FOTOKONKURSA NOTEIKUMI 

1. Vispārīgi: 
- Fotogrāfijas iesniedzējam obligāti ir jābūt fotogrāfijas autoram.
-Iesūtot fotogrāfiju, ir jānorāda autora kontaktinformācija (e-pasts un tālruņa numurs).
-Fotogrāfijai ir jābūt nosaukumam, kā arī norādei, kurā vietā attēls ir uzņemts.
- Fotogrāfija var būt uzņemta ar jebkādu fotokameru (digitālo, analogo) vai elektronisko iekārtu ar fotografēšanas funkciju.
- Viens autors drīkst iesūtīt ne vairāk kā vienu (1) fotogrāfiju.
- Autoram ir jāsaglabā oriģinālais fails ar neizmainītiem EXIF datiem vai filmiņas negatīvs.
- Piedaloties Konkursā, Autors apņemas pēc Konkursa organizatoru pieprasījuma nogādāt minēto oriģinālo failu Konkursa organizatoru rīcībā, izmantojot pieejamos tehniskos rīkus (zibatmiņas piegāde, ierakstīta CD piegāde, FTP u.c) 5 darba dienu laikā pēc Konkursa žūrijas darba noslēguma. 
- Iesniedzot fotogrāfijas dalībai fotokonkursā, fotogrāfijas iesniedzējs tās bez atlīdzības nodod A/S „Zvaigzne ABC”, Latvijas Ceļu muzejam,  Labklājības ministrijas un www.mammamuntetiem.lv īpašumā, kas patur tiesības iesniegto/-ās fotogrāfiju/-as izmantot savām vajadzībām. Labklājības ministrija, A/S „Zvaigzne ABC”, Latvijas Ceļu muzejs un www.mammamuntetiem.lv apņemas nodrošināt fotokonkursā iesūtīto fotogrāfiju autortiesību aizsardzību, publicējot fotogrāfijas, izmantojot fotogrāfijas iesūtītāja vārdu, uzvārdu. 
 

2. Saturiski 
- Fotogrāfijā jābūt iemūžinātām ainavām ar lielākām vai mazākām upēm, kas atspoguļo kādas ģimenes dzīvi, ikdienu, hobiju vai notikumus, kas emocionāli pozitīvā gaisotnē asociējas vienlaikus ar ģimenes un upju tematiku. 
-Attēlā redzamais nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai pastāvošo likumdošanu. 
- Attēlā nedrīkst būt vardarbība, pornogrāfija un cita veida aizskarošs un amorāls saturs.
-Fotogrāfijā redzamie cilvēki ir informēti un viņiem nav iebildumu par fotogrāfiju publiskošanu publiskā, mediju vidē, kā arī interneta vietnēs. Foto konkursa organizētāji neuzņemas atbildību par fotogrāfijās redzamo cilvēku publicitāti.
  
 
3. Tehniskās prasības: 
- Fotogrāfija var būt krāsaina vai melnbalta.
- Uz fotogrāfijas nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti.
- Fotogrāfijas nedrīkst būt digitāli ierāmētas. 
- Fotogrāfijas pēcapstrāde pieļaujama tikai un vienīgi attēla tehniskās kvalitātes uzlabošanai, kas nemaina un neietekmē attēla saturu. Fotogrāfijai jābūt dokumentāli korektai un nemanipulētai. 
- Fotogrāfija nedrīkst būt izveidota apvienojot vairākus attēlus. 
- Fotogrāfija nedrīkst būt selektīvi rediģēta (kādas detaļas vai fragmenta būtiska pārveidošana vai iekopēšana no cita attēla). 
- Gadījumā, ja žūrijai rodas aizdomas par konkursa tehnisko noteikumu pārkāpumu, žūrijai ir tiesības pieprasīt oriģinālu, neapstrādātu failu. 


4. Vērtēšana: 
- Labākās fotogrāfijas, kuras tiks eksponētas fotoizstādē nosaka Žūrija: Labklājības ministrija, portāls www.mammamuntetiem.lv, ASIA "Apgāds Zvaigzne ABC", VAS „Latvijas Valsts ceļi” - Latvijas Ceļu muzejs pārstāvji. 
- Vienu labāko fotogrāfiju (www.mammamuntetiem.lv speciālbalvas ieguvēju) nosaka portāla www.mammamuntetiem.lv vadība.
Portālā www.mammamuntetiem.lv reģistrētie lietotāji varēs vērtēt attēlus no 1.04.2016.- 08.05.2016. 

Reklāma
Reklāma

  

5. Balvu fonds: 
- Balva no www.mammamuntetiem.lv (speciālbalvas ieguvējs).
- Žūrijas izvēlēto fotogrāfiju autori saņems pārsteiguma balvas no: Labklājības ministrijas, SIA "Apgāds Zvaigzne ABC", VAS „Latvijas Valsts ceļi” - Latvijas Ceļu muzejs.
- Balvas nevarēs saņemt naudā vai samainīt. 


Plašāka informācija: iveta.kancena@lm.gov.lv
67021615