Mazais bija pamests nomiršanai. Sirsnīga dāniete izglābj novārgušu 2 gadus vecu bērnu. VIDEO

Šim mazulim nudien ir paveicies - daudzi viņa situācijā tā arī nomirst ar uzpūstiem vēderiem, kad vārgās kājeles vairs ķermeni nespēj noturēt. Stāsts par sirdssilto Anju pāršalcis pasauli, proti, viņa ir cilvēks savā īstajā vietā - Anja ir brīvprātīgā no Dānijas, un viņa zēnu izglābusi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Viss sākās kādā ciematā Nigērijā, kur 31.janvārī dāniete Anja Ringrēna Lovena ieraudzīja mazo, novārgušo puiku, kurš kapi turējās kājās. Bērns ir "izraidītais" no kādas cilts, viņa vecāki zēnu pametuši uzskatot, ka puika ir velna izdzimums. "Tur tūkstošiem mazuļu tiek uzskatīti par raganām, un vecāki no viņiem atsakās, pamet," stāsta Anja. Šim zēnam arī vārds bijis "Ragana". Anja divus gadus veco mazuli padzirdīja no pudeles un, redzēdama, ka puisēns bezspēkā nokrīt, paņēma to pie sevis, lai par viņu parūpētos.

 

Anja Nigērijā strādā brīvprātīgo darbu un tur arī apprecējusies. Paņemto zēnu viņa ar vīru nosauca par Cerību (Hope - no angļu valodas), un sāka bērnu atveseļot. Zēna vēderā bija tārpi, viņš bija dzīvojis pastāvīgā badā un slāpēs un atpalika savā attīstībā. Zēns uz ielas bija dzīvojis apmēram 8 mēnešus, noskaidrojuši ārsti.

 

Divu mēnešu laikā bērna veselība nu krietni uzlabojusies, iztīrīti arī tārpi no vēdera. Tagad zēns pats stabili sēž, staigā, ēd un pat smejas. "Viņš ir stiprinieks," par puisēnu saka sirdssiltā sieviete, "brīži, kad viņš smaida, padara šo dzīvi skaistu un jēgpilnu".

 

Reklāma
Reklāma

Diena, kad Anja satika novārgušo Nigērijas puisēnu:

http://www.youtube.com/watch?v=Mjvl4HHaqas

 

Avots: www.kasjauns.lv