Dakteri Klauni aicina jaunus biedrus savā komandā Rīgā un reģionos!

Biedrība „Dr.Klauns” meklē radošus, atraktīvus, atbildīgus cilvēkus, kuri pēc īpašas mācību programmas būtu gatavi ilgtermiņā iesaistīties Dakteru Klaunu darbā, lai vēl vairāk bērniem Latvijas slimnīcu bērnu nodaļās, īpaši reģionos, palīdzētu veseļoties ar prieku. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pirms trīs gadiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā pirmo reizi Latvijā sāka darboties īpaši sagatavoti profesionāļi – Dakteri Klauni. Tagad Rīgas, Ventspils, Valmieras un Cēsu slimnīcās viņi ir sastopami gandrīz katru dienu nodaļās un procedūru kabinetos, neatliekamajā palīdzībā un stacionāros, palīdzot bērniem aizmirst bailes, sāpes un dažādas negatīvas emocijas, kas nereti ir ārstniecības procesa psiholoģiskās sastāvdaļas. 

Dakteri Klauni ir pierādījuši, ka spēj sniegt vislabāko atbalstu bērniem un viņu tuviniekiem smagajos slimības brīžos, ko ir augsti novērtējis arī slimnīcu personāls. Vidzemes slimnīcas Bērnu slimību nodaļas virsārste Irina Krastiņa, kolēģēm piebalsojot, saka atzinīgus vārdus par Dr.Klauna darbošanos nodaļā:  “Mūsu lielisks palīgs ir Dr.Tūta. Viņa mūs visus iepriecē un ar visiem prot atrast kopīgu valodu un nodarbošanos. Mazie bērni viņu gaida, novērtē arī pusaudži, kurus Dakteris Klauns iesaista savā rosībā un izrauj no depresīvā noskaņojuma. Dr. Tūta ātri sadraudzējas arī ar mazo pacientu mammām un palīdz viņām uz kādu brīdi atslābt no tām visām ne visai priecīgajām domām par bērniņa slimību”.

Tāpēc biedrība „Dr.Klauns” gaida jaunus pieteikumus, cerot atrast jaunus kolēģus slimnīcām Rīgā un reģionos (Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē u.c.), kur ir liela nepieciešamība pēc jauniem spēkiem. Līdz ar to Daktera Klauna darbam īpaši aicināti pieteikties arī ārpus Rīgas dzīvojošie, kuri sevī jūt aicinājumu un spējas kļūt par Dakteriem Klauniem.

“Programma „Dr. Klauns” ir balstīta uz sadarbības un attīstības principiem, kad katrs Dakteris Klauns palīdz bērniem, kuri atrodas slimnīcā, savukārt, pašam ir iespēja augt profesionāli, iegūt un pilnveidot jaunas iemaņas un prasmes medicīnas klaunu terapijā. Mūsu Dakteri Klauni savu darbu lieliski savieno arī ar savu pamatdarbu, studijām, kā arī ģimenes dzīvi, un daži ir vecāki pat trīs un četriem bērniem. Piesakieties droši, jo atlases procesā ar profesionāļu atbalstu palīdzēsim izvērtēt atbilstību šim darbam. Savukārt jebkurš Dakteris Klauns jums apstiprinās, cik šis darbs ir vērtīgs, aizraujošs, lai arī slimnīcas vide un ikdienas notikumi ne vienmēr ir priecīgi”, – iedrošina Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Lai Dakteri Klauni atrastos Latvijas slimnīcās līdzās aizvien vairākiem bērniem, atbalstītu vecākus un palīdzētu medicīnas personālam vienmēr, kad tas ir nepieciešams, līdz 29.janvārim biedrība “Dr.Klauns” gaidīs pieteikumus no radošiem un atbildīgiem cilvēkiem, kuri vēlas kļūt par profesionāliem Dakteriem Klauniem, pirms tam izejot piecu mēnešu ilgas mācību un prakses programmu. 

Reklāma
Reklāma

Informāciju par atlases nosacījumiem un pieteikuma anketu var atrast mājas lapā – www.drklauns.lv, kā arī skatīties aktuālāko informāciju www.facebook.com/drklauns. Svarīgākās īpašības, kas nepieciešamas Dakterim Klaunam, ir artistiskums un radošās spējas, komunikabilitāte, gatavība mācīties un pilnveidoties, spēja atrast kopīgu valodu ar bērniem, izpratne par darba specifiku slimnīcā un psiholoģiskā gatavība iespējamām grūtībām. Dakteri Klauni cer savās rindās redzēt jaunus biedrus, kas būtu gatavi iesaistīties programmā ilgtermiņā un  regulāri.

Atlases procesa programmas „Dr. Klauns” mērķis ir izveidot dalībnieku grupu, kur katrs, sekmīgi pabeidzot mācības un praksi, pēc apmēram pusgada būs sagatavots patstāvīgam Daktera Klauna darbam slimnīcu bērnu nodaļās. 

“Dr. Klauns” ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs, pirmo reizi sākta praktizēt 1986.gadā ASV. Programmas pamatuzdevumi ir šoka situāciju mazināšana bērna hospitalizācijas laikā, uzmanības novēršana un sāpju sindroma mazināšana medicīnas procedūru laikā, psiholoģiskās atslodzes nodrošināšana pirms un pēc operācijām, bērna psiholoģiskā harmonizācija slimnīcā, izmantojot spēles un tiešo saskarsmi, kā arī atbalsta sniegšana bērnu tuviniekiem un slimnīcu personālam.

 

 “Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji – 25 profesionāli medicīnas klauni – dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās unversitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union“ un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu.