Lielā salā pamatskolu audzēkņi mācību iestādi drīkst neapmeklēt

Šajā nedēļā Latvijā gaidāms ļoti auksts laiks, tādēļ atgādinam, ka saskaņā ar noteikumiem par higiēnas prasībām izglītības iestādēm skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, var palikt mājās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.

FOTO: Shutterstock.com

Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgi bērnam nāksies pavadīt ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.

Kā ziņots, šīs nedēļas vidū arī dienas laikā valsts austrumos ir iespējams mīnus 23 grādu sals, liecina pieejamā informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Izglītības iestādes vadība liela sala gadījumā var pieņemt lēmumu par mācību atcelšanu. Ja sals nav ilgāks par vienu nedēļu, tad mācību dienas nav jāatstrādā, pagarinot mācību gadu. Savukārt, ja sals turas nedēļu un ilgāk, tad pašvaldībām jāizdod lēmums par mācību gada pagarināšanu, tādējādi atstrādājot sala dēļ iekavētās mācību dienas.

Reklāma
Reklāma