Aicina skolēnus izveidot plakātus pret pasīvo smēķēšanu

Kampaņas pret pasīvo smēķēšanu “Izvairies no smēķētāja!” ietvaros 5.-12.klašu skolēni ar savu klasi līdz š.g. 1.novembrim tiek aicināti piedalīties konkursā “Uzmanību – bērns! Nesmēķē tuvāk par 10 metriem!” un izveidot plakātus, kas mudinātu pieaugušos nesmēķēt bērnu klātbūtnē. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa mērķis ir aktualizēt pasīvās smēķēšanas kaitīgumu, aicināt bērnus nekļūt par pasīvās smēķēšanas upuriem un apzināties savas tiesības uz no tabakas dūmiem brīvu vidi. Labāko plakātu maketu autoriem paredzētas balvas – vienas klases brauciens uz kino un grupas “Astro’n’out” akustiskais koncerts divās skolās. Plašāka informācija par pasīvo smēķēšanu un plakātu konkursu skolēniem: www.pasivasmekesana.lv
 

Kampaņas “Izvairies no smēķētāja!” atbalstītāja, grupas “Astro’n’out” soliste Māra Upmane – Holšteine uzsver: “Katram ir tiesības izvēlēties, kā izturēties pret savu ķermeni un cik ļoti par to rūpēties, taču pasīvā smēķēšana šādu iespēju atņem. Domāju, smēķētāji nav apzināti vienaldzīgi, viņi vienkārši bieži vien nenojauš, kā viņu dūmi ietekmē apkārtējos. Stāstot par šīm lietām citiem un arī paši sekojot līdzi tam, kādā vidē uzturamies, mēs varam ietekmēt savu un savu tuvo veselību un būt vinnētāji nākotnē. Tie, kas skolā bija stilīgie, jo smēķēja, pēc padsmit gadiem izrādās apgrieztā lomā, jo šodien starp maniem draugiem tieši rūpēties par savu ķermeni, sportot un zināt, kā kas ietekmē tavu veselību, ir daudz stilīgāk. Arī mums grupā neviens nesmēķē! Un man kā dziedātājai tas ir īpaši patīkami, jo dūmi nekādi nepalīdz skanīgam, brīvam vokālam.”


Kampaņas drukātos plakātus, ko izvietot skolās ir iespējams saņemt Rīgā t/c Galleria Riga  mākslas PopUp galerijā, kas atrodas 6.stāvā, darba laiks – katru dienu no 12:00 līdz Kampaņu pret pasīvo smēķēšanu jau otro gadu rīko Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. 2014.gadā tika īstenota sabiedrības izglītošanas kampaņa “Ja smēķē TU – smēķē Tavs bērns!”, 2015.gadā laika posmā no septembra līdz decembrim tiks īstenota kampaņa “Izvairies no smēķētāja!”.

Reklāma
Reklāma