Priecīgi! Tuvākajā nedēļā būs silts un saulains laiks

Laika apstākļus virs Latvijas galvenokārt noteikts anticiklonu darbība, līdz ar to kopumā šī nedēļa būs samērā sausa un saulaina, vienīgi trešdien un naktī uz ceturtdienu teritoriju šķērsos neliela zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, centrālajos un austrumu rajonos atnesot īslaicīgu lietu un pērkona negaisu, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Samērā sauso laiku izmanto lauksaimnieki, steidzot novākt ražu.

FOTO: Shutterstock.com

Samērā sauso laiku izmanto lauksaimnieki, steidzot novākt ražu.

 

Tuvākajās dienās joprojām saglabāsies karsts laiks - spīdot saulei, daudzviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25...+30°, savukārt nedēļas otrajā pusē, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, tik liels karstums kā aizvadītajā nedēļā vairs nav gaidāms, tomēr dienā termometra stabiņš joprojām pakāpsies līdz +21...+26° atzīmei. Arī naktis saglabāsies samērā siltas, visā periodā gaisa temperatūrai nepazeminoties zem +10°. Nakts stundās, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos veidosies migla.

 

Reklāma
Reklāma

Līdz ar karsto laiku arī ūdens temperatūra upēs un ezeros ir paaugstinājusies un šobrīd sasniedz +20...+25°, nedaudz vēsāks ūdens ir līča un jūras piekrastē: +17...+20°.