Nākamo divu nedēļu laika prognoze apstiprina laikazīmju vērotāju novērojumus

10. datumā noslēdzās jūlija pirmā dekāde. Tās lielāko daļu gaisa temperatūra pieturējās ap normu un virs normas, karstajās aizvadītās nedēļas nogales dienās pakāpjoties pat vairāk nekā 6 grādus virs normas - tā saules iztvīkušos Latvijas iedzīvotājus mierina Latvijas Vides meteoroloģijas un ģeoloģijas centrs

Nav sliktu laika apstākļu. Visu nosaka dvēseles stāvoklis.

FOTO: Shutterstock.com

Nav sliktu laika apstākļu. Visu nosaka dvēseles stāvoklis.

Tuvāko divu nedēļu laika apstākļu prognozes, ka karstums maz iespējams. Gaisa temperatūra šajā periodā biežāk pieturēsies pat nedaudz zem normas. Latvijas teritorijā valdīs tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma, un laika apstākļus noteiks cikloni, kas no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem.


Šādos apstākļos bieži debesis aizklās mākoņi, līs un pūtīs brāzmains vējš, savukārt gaisa temperatūra visbiežāk dienas laikā nepārsniegs +17...+22 grādus, bet atsevišķās dienās, kad ciklona centrs atrodas ļoti tuvu Latvijas teritorijai, debesis lielākoties būs mākoņainas, un diena nebūs siltāka par +13...+18 grādiem. Starp cikloniem būs kāda diena, kad debesis vairāk skaidrosies un saulainos apstākļos termometra stabiņš pakāpsies augstāk, tomēr šādi laika apstākļi nepieturēsies ilgstoši.


Jau jaunnedēļ katru dienu kādā no Latvijas reģioniem gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķās vietās arī ar pērkona negaisu, brāzmaināku vēju un iespējama arī krusa. Mazāk līs nedēļas sākumā un vidū, bet plašākas nokrišņu zonas Latvijas teritoriju šķērsos nedēļas izskaņā. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8...+13 grādiem, nedaudz siltāk būs piekrastes rajonos, savukārt dienas laikā gaiss, kā jau minēts iepriekš, iesils lielākoties līdz +17...+22 grādiem, nedēļas pirmajā pusē, saulainākos apstākļos atsevišķos rajonos līdz +23...+24 grādiem, bet nedēļas izskaņā atkal varētu būt vēsāks un vējaināks laiks.

Laika pareģi teic - ja ielīst Septiņu gulētāju dienā, gaidi lietainu vasaru. 27. jūnijā daudzviet Latvijā lija...

Reklāma
Reklāma