Romiem Daugavpilī tiek izveidota bezmaksas veļas mazgātava, kurā mācīs higiēnas pamatus

Biedrība „Me Roma ” sadarbībā ar biedrību „ERFOLG”  īsteno projektu „Veselīgas  dzīves skola”, kura ietvaros tika izveidota bezmaksas sabiedriskā veļas mazgātuve romiem, trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Līdz šī gada beigām Daugavpilī darbojas speciāli izveidota veļas mazgātava romu (čigānu) tautības iedzīvotājiem un citām sabiedrības grupām. Mazgātava  strādā katru darba dienu  no 9.00 - 15.00. Tā atrodas biedrības „ERFOLG” telpās Cietokšņa ielā  44 (Daugavpils).
 

Tā ir iespēja bez maksas izmazgāt savas drēbes un tās uz vietas izžāvēt  un izgludināt. Turpat notiek sadzīves prasmju attīstīšanas darbnīca (romi apgūs higiēnas prasmes ārsta vadībā); veļas mazgāšanas, žāvēšanas, lāpīšanas un gludināšanas nodarbības pieredzējušas šuvējas vadībā.

Reklāma
Reklāma

ĢImenēm, kurās ir mazi bērni, tiek piedāvātas arī hendlinga nodarbības (kā pareizi celt, velt, pagriezt, pareizi apģērbt un izģērbt mazuli, kā vannot – liks pamatu pareizai zīdaiņa attīstībai agrā vecumā), mūzikas un mākslas pulciņš (reizi nedēļā, kur bērni spēlē attīstošas spēles, attīsta koncentrēšanās spējas un atmiņu, sagatavo bērnus apmācību procesam)
 

Pieteikšanās pa tālruni 20371892.