Skaļākā prāva Francijā. Tiesā mammu - 8 bērniņu slepkavu. FOTO

Skaļākā bērnu slepkavības lieta mūsdienu Francijā – tā par tiesvedību pret 51 gadu veco Dominiku Kotrēzu raksta franču prese. Finiša taisnē iegājusi prāva, kurā sievieti vaino savu astoņu mazuļu tīšā nosmacēšanā. Visas slepkavības notika ilga laika perioda ietvaros.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja sievieti, kura pati ir vecmāmiņa, atzīs par vainīgu bērnu nāvēs, viņai draud mūža ieslodzījums. Jāteic, ka pati Kotrēza vainu tiesā ceturtdien atzina, taču rīcību attaisnoja ar savu grūto bērnību. Šī sieviete laikā no 1987. līdz 2007.gadam dzemdēja kopskaitā astoņus mazuļus, kuri visi tika nogalināti. Divu bērnu ķermeņus viņa apraka savas mājas pagalmā, kur dzīvoja līdz 1991.gadam, bet pārējo sešu mazuļu līķus, sapakotus plastikāta maisā, turēja dzīvojamās ēkas pagrabā ģimenes nākamajā dzīvesvietā. 

 

 

 

Paralēli jaundzimušo nogalināšanai Dominika Kotrēza pati audzināja savus agrāk dzimušos bērnus – meitas, kas laika gaitā dāvājušas viņai vairākus mazbērnus. 

Kotrēza vienmēr bijusi sieviete ar lieko svaru, tāpēc grūtniecības nepamanīja pat viņas vīrs. Sieviete bijusi apsēsta ar grūtniecības slēpšanu dažādos veidos, un arī dzemdībās viņa bijusi viena pati. Tā kā Kotrēza strādāja par medmāsu, viņa spēja „par sevi parūpēties”. Dzemdējusi mazos, sieviete no tiem steigšus atbrīvojās, zīdaiņus nosmacējot. 

 

Pati apsūdzētā savu vainu atzīst, un rīcību skaidro ar bērnībā piedzīvoto incestu no tēva puses. Lauksaimnieks Oskars Lempērs spiedis savu meitu stāties dzimumattiecībās; asinsgrēkā pagājusi visa Dominikas bērnība. Tiesā vaicāta, kādēļ viņa neizvēlējās kontracepciju, bet gan ieņemtos bērnus laida pasaulē, sieviete skaidroja, ka negribēja apmeklēt ginekologus. 
 

2010.gadā, kad nejauši tika atrasti vēl divu bērnu skeleti un medmāsa aizturēta aizdomās par slepkavībām, viņas meitas Emelīna un Virdžīnija sacīja, ka Dominika ir „piemērs, kādai jābūt mātei” – tik laba viņa bijusi pret bērniem.  Arī tiesas zālē ceturtdien viena no meitām nespēja noticēt, ka viņas mamma ir sērijveida slepkava. Tā kā Kotrēza allaž atbalstījusi viņu, arī tagad meita tiesas zālē morāli atbalsta savu mammu. 
 

Reklāma
Reklāma

Sākotnēji lietā tika apsūdzēts arī Kotrēzas vīrs kā līdzzinātājs, taču izmeklēšanā noskaidrojies, ka viņš patiešām neko nav zinājis par savas sievas rīcību. 

 

 

Avots: www.kasjauns.lv