Tramvajā aiztur mētelīšu virinātāju. Policija atgādina par bērnu drošību vasarā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija aizturējusi 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš pirmdien tramvajā Juglā veica netiklas darbības pret divām 12 gadus vecām meitenēm. Tuvojoties

FOTO: Shutterstock.com

Pirmdien ap četriem pēcpusdienā Valsts policija saņēma informāciju, ka Juglā, tramvajā atrodas kāds vīrietis, kurš divām mazgadīgām meitenēm demonstrējis savus dzimumorgānus. Policisti ieradās notikuma vietā un nekavējoties aizturēja kādu 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš arī iepriekš jau bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgām darbībām. 
 

Policija pateicas iedzīvotājiem, kuri nekavējoties ziņoja par notikušo un aktīvi rīkojās, tādējādi palīdzot ļoti operatīvi aizturēt ekshibicionistu. Šobrīd pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. 

 

 

Ja situācija šķiet īpaši bīstama, jāmēģina piesaistīt apkārtējo uzmanība. Ja bērnam ir savs mobilais telefons, par notikušo nekavējoties jāpaziņo kādam no vecākiem, kam savukārt uzreiz jāzvana policijai pa tālruni 110.  

 

Reklāma
Reklāma

 

“Policija turpina aktīvu un mērķtiecīgu darbu dzimumnoziegumu atklāšanā, strādājot gan ar izmeklēšanas metodēm, gan reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju. Mēs pārbaudām katru iedzīvotāju sniegto informāciju, pat visniecīgāko, jo tā mums var palīdzēt krietni ātrāk atklāt dzimumnoziegumu un aizturēt iespējamo dzimumnoziedznieku. Tādēļ aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot par jebkurām aizdomīgām situācijām un personām,” norāda Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.   
 

Tuvojoties vasaras brīvlaikam, policija aicina bērnu vecākus pārrunāt ar bērniem pareizāko un drošāko rīcību, uz ielas, transportā vai citās sabiedriskās vietās sastopoties ar aizdomīgām personām. Ja bērnam šķiet, ka viņu kāds novēro vai viņam seko, uzreiz jādodas tur, kur uzturas cilvēki. Tā var būt, piemēram, sabiedriskā transporta pietura, veikals, pasta nodaļa un tamlīdzīgi. Ja situācija šķiet īpaši bīstama, jāmēģina piesaistīt apkārtējo uzmanība. Ja bērnam ir savs mobilais telefons, par notikušo nekavējoties jāpaziņo kādam no vecākiem, kam savukārt uzreiz jāzvana policijai pa tālruni 110.  


Tāpat var par notikušo paziņot kādam pieaugušajam, kas atrodas turpat uz ielas. Arī šajā gadījumā pieaugušajam nekavējoties par notikušo ir jāpaziņo policijai. Pieaugušajiem, pamanot aizdomīgas personas, kas novēro un uzturas bērnu pulcēšanās vietu, piemēram, bērnudārzu vai skolu tuvumā, nekavējoties jāziņo policijai.