Neticami! Sola, ka beizot kļūs siltāks

Darba nedēļas lielāko daļu laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība. Bieži līs, atsevišķās dienās ducinās arī pērkons, ziņo Latvijas vides, ģoeloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ļoti gaidām saulīti!

FOTO: Shutterstock.com

Ļoti gaidām saulīti!

 

Neskatoties uz ciklona ietekmi, vējš būs lēns līdz mērens, un tas Latvijas teritorijā ienesīs siltākas gaisa masas. Nakts laikā gaisa temperatūra nebūs zemāka par +8...+13°, savukārt dienā iesils līdz +15...+20°.

 

Piektdien virs Latvijas pastiprināsies neliels augsta spiediena atzars, līdz ar to debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Sestdien gaidāma siltākā nedēļas diena, kad, spīdot saulei, gaisa temperatūra sasniegs +17...+22°, nedaudz zemāka temperatūra gaidāma vien piekrastes rajonos.

 

Reklāma
Reklāma

Svētdien laika apstākļi atkal mainīsies, un Latvijai no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti. Debesis aizklās mākoņi, gaidāms lietus un gaisa temperatūra atkal par pāris grādiem pazemināsies.

 

Savukārt tālākas prognozes liecinot, ka maija pašās beigās vai jūnija sākumā visā valstī varētu iestāties karstuma vilnis.