Rīdzinieki nu var nesatraukties, vai veļu uz balkona žāvē gana estētiski

Jau divas nedēļas Rīga ir atteikusies no noteikumiem, kas regulēja, kā būtu jāžāvē veļa uz daudzdzīvokļu māju balkoniem, raidījumā vēstīja "LNT Ziņas".

Rīgā veļu nu var žāvēt brīvi, tikmēr Ogrē pastāv veļas žāvēšanas ierobežojumi.

FOTO: Shutterstock.com

Rīgā veļu nu var žāvēt brīvi, tikmēr Ogrē pastāv veļas žāvēšanas ierobežojumi.

 

Noteikumi bija spēkā līdz 1.maijam, un pagājušā gada laikā galvaspilsētā fiksēti tikai trīs veļas žāvēšanas kārtības pārkāpumi. 


Tikmēr Ogrē šādi noteikumi joprojām ir spēkā. Pašvaldība tos uzskata par noderīgiem un norāda, ka veļas žāvēšana var būtiski ietekmēt pilsētas vizuālo tēlu. 

 

Žāvējot veļu redzamā vietā, ogrēniešiem jārēķinās ar iespējamu administratīvo protokolu. Sods var būt brīdinājums vai naudas sods, kas var sasniegt pat 350 eiro. 


Veļas žāvēšanu regulējošie noteikumi Ogres novadā jau ir spēkā kopš 2010.gada. Tiesa, šo gadu laikā pašvaldība ir izturējusies visai piekāpīgi un naudas sods nevienam veļas žāvētājam nav uzlikts. 

 

Reklāma
Reklāma

"Mums ir tādi aktīvi iedzīvotāji, kuri pamana un piezvana. Lūdzam pašvaldības policiju, lai aizbrauc parunā ar cilvēkiem. Sodīts nav neviens," atklāj Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs. Pašvaldības pārstāvis piebilst, ka noteikumi par veļas žāvēšanu ieviesti vienīgi tāpēc, lai uzlabotu pilsētas izskatu.

 

 

Avots:  www.kasjauns.lv