Brīnumains stāsts par izglābšanos: Zemestrīce neaptur bērniņa piedzimšanu Nepālā

Kad 25. aprīlī Nepāla piedzīvoja postošo zemestrīci, Aišai (29) bija jau sākušās dzemdības. Jaunā sieviete atradās slimnīcā un gaidīja piedzimstam savu mazulīti. Satraucošo mirkli vēl biedējošāku un trauksmaināku padarīja dabas katastrofa. Bet izdzīvoja gan sieviete, gan bērniņš. Kā?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Aiša atcerās, ka atrodoties slimnīcas palātā, redzēja, kā ēkas sienās parādās plaisas. Tās kļuva lielakas acu priekšā. Grīda trīcēja, logu stikli šķindēdami plaisāja un sprāga ārā. Bet sievietes ķermenis darīja savu – kontrakcijas jau bija sākušās un palika arvien sāpīgākas. Turklāt ārsti bija noteikuši, ka Aišai nepieciešams veikt ķeizargriezienu, tāpēc steidzami tika gatavota oprāciju zāle.
 

Ārsts jau bija sagatavojis šļirzi ar nepieciešamajiem medikamentiem, kad zemestrīces grūdieni sāka palikt arvien izteiktāki. Kad līdz operācijas beigām bija atlikušas vien 10 minūtes, slimnīcas sienas jau sāka brukt.

Slimnīcā kopā ar dzemdētāju atradās arī sievietes radinieces, kas mēģināja situāciju kaut nedaudz uzlabot, gādātjot par to, lai virs Aišas galvas vismaz nebirtu apmetums. Tika atrastas segas, no kurām izveidoja improvizētu telti. Zemestrīce pieņēmās spēkā un pazemes grūdieni jau sasniedza rādījumu 7.3. Ārpus slimnīcas sienām bojā gāja cilvēki, bet slimnīcas telpās sākās haoss un panika. Pacienti, kas bija spējīgi paši pārvietoties, lauzās ārā no brūkošās ēkas, bet ārsti turpināja operāciju. Brīžos, kad pazzemes grūtieni bija tik spēcīgi, ka nebija iespējams strādāt, operācijas gaita tika aprurēta. Pēc dažām minūtēm to atkal turpināja.

Slimnīca vēl nebija sabrukusi, kad Aiša laida pasaulē meitiņu. Viņas abas tika noguldītas slimnīcas koridorā, kur līdzās gulēja nesen dzemdējušās sievietes ar saviem mazuļiem.

Pēc brīža gulošās pacientes evakuēja ārpus slimnīcas ēkas un novietoja teltī, kas bija uzbūēta zem klajas debess.  Aiša pati šos notikumus neatcerās, jo narkozes iespaidā bija iemidzināta. Toties pamostoties, viņa jau atradās teltī ar savu bērnu un tagad atminās, ka jutusies pavisam labi. Meitiņa ir ģimenes trešais bērns.

Reklāma
Reklāma

Ģimenes māja zemestrīcē sabruka, bet divas vecākās māsas un Aišas vīrs izdzīvoja. Mazajai meitenītei vēl pat nav dots vārds, jo tēvs nevarot izlemt, kā nosaukt bērnu, kas dzimis un izdzīvojis zemestrīces postā.

Jau iepriekš ziņots, ka Nepālas zemestrīcē, kas notika aprīļa beigās, bojā gāja vairāk nekā 8 tūkstoši cilvēku, bet izdzīvojušie palikuši bez mājvietām.

 

 

Avots un ekrānšāviņi no dailymail.co.uk