Lai glābtu sevi un sava bērna dzīvību, sieviete 40 gadus izliekas par vīrieti

Pirms 43 gadiem toreiz tikai 21 gadu vecā ēģiptiete Sisa Abu Dahū kļuva par atraitni. Sisa bija sestajā grūtniecības mēnesī un dzīvoja ļoti konservatīvā vidē netālu no Luksoras. Sabiedrības normas nepieļāva, ka sieviete dodas strādāt algotu darbu, lai uzturētu sevi un savus bērnus. Tāpēc Sisai steidzīgi tika meklēt jauns vīrs. Izraudzīto līgavaini Sisa nemīlēja un precēties atteicās. Lai uzturētu sevi un meitiņu, Sisa nolēma pārtapt par vīrieti. Proti, uzvilkt vīriešu drēbes, uzvesties kā vīrietis un pelnīt iztiku, kā to Ēģiptē varēja atļauties tikai vīrietis.

Nosūti mati, vīrišķīgas drēbes un smags darbs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nosūti mati, vīrišķīgas drēbes un smags darbs

 

Ja jau esi pieņēmusi vīrieša dzīves tiesības, tad arī pienākumi ir tādi paši. Nekādus atvieglojumus Sisa nemaz negaidīja. Ilgus gadus sieviete strādāja akmeņlauztuvēs un ķieģeļu rūpnīcā, kur pārnēsāja smagumus un izturēja skarbus darba apstākļus. Vēlāk, kad sieviete sāka novecot un palika nespēcīgāka, viņa atvēra savu mazo biznesu - kurpju tīrīšanas bodīti.

 


Varbūt Rietumu sievietēm šāds liktenis šķiet skaudrs un nožēlojams, bet tagad - pēc vairāk nekā 40 gadiem, Sisi atzīst, ka viņas dzīve ir bijusi pat ļoti laba. Viens no lielākajiem ieguvumiem ir tas, ka, pateicoties vīrišķīgajam izskatam un tēlam, ko viņa izspēlēja sabiedrībā, viņa nav piedzīvojusi seksuālu uzmākšanos un viņai nebija jāatdod ķermenis seksuālām izklaidēm nemīlamam vīram.

 

http://www.youtube.com/watch?v=VERnkdXpqH4

Reklāma
Reklāma

 

Lai arī mūsdienās ēģiptiete varētu atļauties strādāt neslēpjot savu dzimumu, Sisa Abu Dahū tik ļoti saradusi ar savu publisko tēlu, ka vairs nemaz netaisās pārvērsties atpakaļ par sievieti. Turklāt, izrādās, ka visus šos gadus viņa pat īpaši neslēpa savu dzimumu. Ciematā dzīvojošie cilvēki nojauta, ka viņa ir sieviete, nevis vīrietis, bet publiski pasniegto vīrieša tēlu visi pieņēma bez īpašām diskusijām. Sisi atļāvās apmeklēt krodziņu, viņa noskuva matus, iesaistījās sarunās ar vīriešiem un atteicās no visiem brāļu mēģinājumiem izprecināt viņu nemīlamiem līgavaiņiem.



Pavisam nesen šīs sieviete saņēmusi Ēģiptes prezidenta speciālo godalgu un atzinības rakstu, kurā Sisi godināta kā pašaizliedzīga un mīloša māte, kas 40 gadus savas dzīves ziedoja bērna uzturēšanai un audzināšanai.


Avots: dailymail.co.uk