Lūdz palīdzēt glābt asinsvadu ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvību

Pēc smagas saslimšanas līdzcilvēku palīdzību lūdz viens no vadošajiem Latvijas  asinsvadu ķirurgiem Jānis Rozentāls. 

Dakteris Jānis Rozentāls

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dakteris Jānis Rozentāls

 

Pašlaik dr. Rozentāls smagā stāvoklī atrodas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes  slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikā, viņam ir noteikta diagnoze - akūta aknu  mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta un vienīgā  iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā.

Diemžēl Latvijā šādas operācijas netiek  apmaksātas. Par šo situāciju ir informēts arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš ir  izteicis gatavību ziedot ārsta dzīvības glābšanai.
 

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kolektīvs aicina visus, kuriem ir iespēja,  ziedot dr. Jāņa Rozentāla aknu transplantācijas operācijai. Saskaņā ar Tartu universitātes  slimnīcas sniegto informāciju šādas operācijas kopējās izmaksas ir no 75 000 līdz  100 000 euro.


Ziedojumu vākšana tiek organizēta sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās  universitātes slimnīcas Atbalsta fondu, un pārskaitījumus ar norādi „Jānim Rozentālam”  lūgums veikt, izmantojot norādītos rekvizītus:
 

Reklāma
Reklāma

Rekvizīti:
RAKUS Atbalsta Fonds
Hipokrāta iela 2, Rīga, LV-1038
Reģistrācijas nr: 5000 8147021
Banka: Swedbank SWIFT HABALV22
Konta Nr. (IBAN): LV63HABA0551026638866


Jānis Rozentāls ir beidzis Rīgas Medicīnas Institūtu 1983.gadā, viņš ir sertificēts  asinsvadu ķirurgs, kura pamata darbavieta jau 11 gadus ir Rīgas Austrumu klīniskās  universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers Asinsvadu ķirurģijas nodaļa, papildus viņš  sniedz palīdzību arī Nieru slimību un nieru aizstājterapijas klīnikā, dodas pie pacientiem  arī Vidzemes slimnīcā, strādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, operējot pacientus visā Latvijā. J. Rozentāls ir Latvijas Asinsvadu ķirurgu biedrības, kā arī Latvijas Flebologu biedrības biedrs.