Pagarināts pieteikšanās laiks vidusskolniekiem "Ceļojums uz operu"

Latvijas Nacionālā opera aicina 9.-12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu”, lai veicinātu Latvijas skolēnu interesi un vairotu zināšanas par LNO, operas mākslu un komponistu Džakomo Pučīni, kura daiļradei šogad veltīts Rīgas operas festivāls 2015 „Viva Puccini!”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa „Ceļojums uz operu” norises laiks ir no 3. marta līdz 25. maijam.

1. kārta
Konkursa pirmā kārta risinās no 3. līdz 29. martam. Tajā katram pretendentam jāatbild uz konkursa jautājumiem par Latvijas Nacionālo operu, operas mākslu un komponistu Džakomo Pučīni.

Konkursa anketa pieejama ŠEIT


2. kārta
8. aprīlī LNO paziņos 30 labāko atbilžu autorus – otrās kārtas dalībniekus, kas 19. aprīlī tiks aicināti uz Latvijas Nacionālo operu, lai iepazītu Baltā nama vēsturi un šodienu, piedalītos sarunā par digitālajiem risinājumiem operā, kā arī noskatītos Džakomo Pučīni operas „Madama Butterfly” izrādi. Otrās kārtas dalībniekiem līdz 11. maijam (ieskaitot) jāiesniedz esejas par redzēto izrādi. 

Reklāma
Reklāma

Konkursam iesniegtos darbus vērtēs LNO izvēlēta žūrija Latvijā pazīstamu operas žanra speciālistu, muzikologu un mūzikas žurnālistu sastāvā. Trīsdesmit labākās esejas būs publicētas LNO mājas lapā.

Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Rīgas Operas festivālam veltītajā preses konferencē jūnija sākumā. 
 

Balvas - divu labāko eseju autori katrs saņem planšetdatoru no LNO galevenā patrona Lattelecom 500 eiro vērtībā.  3.-7. vietas ieguvēji saņem ielūgumus uz LNO izrādēm.