Neticami! Jaunnedēļ gaidāms cīruļputenis

Šodien un nākamās nedēļas sākumā virs mūsu reģiona pastiprināsies anticiklona ietekme. Turklāt atmosfēras spiediens Latvijas austrumu rajonos sasniegs pat 1050 hPa (790 mm Hg), kas netiek novērots bieži, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms cīruļputenis.

FOTO: Shutterstock.com

Nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms cīruļputenis.

Ar dienvidaustrumu, dienvidu vējiem siltās gaisa masas pakāpeniski sāks atgriezties Latvijā, un tās mūsu reģionā saglabāsies visu nedēļas pirmo pusi – naktīs nedaudz piesals, tomēr dienas laikā saulē gaiss iesils, un termometra stabiņš atkal pakāpsies virs +10 grādu atzīmes.

 

Reklāma
Reklāma

Pavasara siltums mūsu reģionā, iespējams, nesaglabāsies ilgi, mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka nākamās nedēļas nogalē (marta otrās dekādes beigās un trešās dekādes sākumā) dienvidu puses vējus Latvijā atkal nomainīs ziemeļu vēji, kas varētu būt stipri un brāzmaini, uz mūsu reģionu nesot aukstas gaisa masas. Stabilu sala apstākļu iestāšanās nav gaidāma, tomēr dienas būs ievērojami vēsākas. Tā kā gaidāmi nokrišņi, ir augsta varbūtība, ka arī snigs - tātad gaidāms cīruļputenis.