Šoks Latgales pierobežā: ģimene dzīvo kūtī; mājdzīvneiki nebaroti. VIDEO

Ciblas novada Blontu pagastā Belousu ģimene jau 15 gadus dzīvo baisos apstākļos – kūtiņas piebūvē. Vietējie ir šausmās par Belousu dzīves apstākļiem un viņu necilvēcisko izturēšanos pret mājdzīvniekiem. Pašvaldība mēģina palīdzēt, bet paši saimnieki nevēlas mainīt savus dzīves apstākļus.

Ciblas novada Blontu pagastā atklāta necilvēcīga izturēšanās pret dzīvniekiem. Vietējā pašvaldība dara visu iespējamo, lai saimniecībā esošie dzīvnieki būtu pienācīgi baroti, taču paši dzīvnieku īpašnieki nav ieinteresēti uzlabot dzīves apstākļus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ciblas novada Blontu pagastā atklāta necilvēcīga izturēšanās pret dzīvniekiem. Vietējā pašvaldība dara visu iespējamo, lai saimniecībā esošie dzīvnieki būtu pienācīgi baroti, taču paši dzīvnieku īpašnieki nav ieinteresēti uzlabot dzīves apstākļus.

 

Pie Belousu ģimenes aina paveras briesmīga, vēsta Latgales Reģionālā televīzija. Jau 15 gadus ģimene dzīvo kūtiņas piebūvē. Saimniecībā tiek turēti divi kaķi, divi suņi un gotiņa. Apkārtējo māju īpašnieki ir šausmās par necilvēcisko izturēšanos pret mājdzīvniekiem. Lopi netiek pienācīgi baroti un apkopti. Kūtī  kūtsmēsli pusmetru augstumā un gotiņas mugura ātri vien stutēs griestus. 

 

Arī piebūve, kur dzīvo ģimene, nav piemērota dzīvei, nav arī elektrības. Saimnieks Vladimirs Belouss uzskata, ka apkārtējie kaimiņi ir pārāk ziņkārīgi, un lai liekot viņus mierā. „Es vēlos šeit dzīvot, pilsētā ir jāmaksā par visu - par gāzi, elektrību.. Bet ko tad ēst? Es negribu, esmu pieradis dzīvot laukos,” saka Vladimirs. 

 

Ciblas novada sociālie darbinieki ik nedēļas pieskata Belousu ģimeni, gotiņai tiek piegādāts arī siens. 

Ciblas novada pašvaldības izpilddirektore Ināra Sprudzāne stāsta: „Ar viņiem grūti.. Tā govs nav reģistrēta, nav uzskaites, mēs varam iereģistrēt. Vienreiz pa labam pierunājām nodot govi, vienreiz nobeidzās - ne no bada, bet no slimības, bet arī nebija reģistrēta, mēs pat nezinām, kad viņi to teļu atved.” 

Izpilddirektore atzīst, ka ar pašreizējo palīdzību ir par maz. Vairākkārt ģimenei ir piedāvāts labiekārtots dzīvoklis centrā, tomēr Belousus tas neinteresē. 

 

„Mēs viņus bijām atveduši, neteiksim ar varu, ar varu nevar piespiest, bet bijām atveduši dzīvot labiekārtotā dzīvoklī. Nodzīvoja pusotru mēnesi, tad pie viņiem sāka klīst vietējie iedzert mīlētāji, viņi ir lētticīgi un viņiem izkrāpa to naudu. Otrajā mēnesī aizbrauca prom,” stāsta Sprudzāne. 

Reklāma
Reklāma

Ciblas pašvaldības pārstāvji ir neziņā, kā palīdzēt Belousu ģimenei un kāds liktenis sagaida viņu īpašumā esošos mājlopus. 

 

Necilvēcīga izturēšanās pret mājdzīvniekiem (Latgales Reģionālā televīzija) 

 

Foto: ekrānuzņēmums no video 

Avots: www.kasjauns.lv