Līdz 5. decembrim vēl var iesaistīties atbalsta akcijā Ukrainas bērniem

No 27.oktobra līdz 5.decembrim aicinam palīdzēt sarūpēt Ziemassvētku dāvanas Ukrainā dzīvojošajiem karavīru bērniem – kopskaitā vairāk nekā 200 bērni vecumā līdz 19 gadiem gaida mūsu palīdzību un cer uz mazo Ziemassvētku brīnumu, kas sasildītu viņu sirdis.

Kopskaitā vairāk nekā 200 bērni vecumā līdz 19 gadiem gaida mūsu palīdzību

FOTO: Shutterstock.com

Kopskaitā vairāk nekā 200 bērni vecumā līdz 19 gadiem gaida mūsu palīdzību

 

Bērni priecāsies par dažāda veida rotaļlietām un sporta aprīkojumu, bet viņu vecāki – par segām, plediem, guļammaisiem, termosiem, tējkannām,galda lampām, gludekļiem, eļļas radiatoriem un citām lietām, kas lieti noderēs ziemas spelgonī. Saraksts ar daļu no bērnu sapņiem atrodams šeit.
 

Tā kā šīm ģimenēm savas mājas vajadzēja atstāt piespiedu kārtā, viņu dzīves apstākļi ir sarežģīti un atbalsts no malas ir jo īpaši nepieciešams. Saraksts ar lietām, kas ģimenēm lieti noderēs, atrodams šeit.
 

Decembra vidū sūtījums tiks nogādāts karavīru ģimenēm Mikolajevā. Iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt akciju arī finansiāli, ziedojot speciāli tam paredzētajās ziedojumu kastītes, kas atrodamas Latvijas Kara Muzeja, LATO un Galerija Rīga telpās, vai arī veicot pārskaitījumu  LATO kontā, norādot tā izlietošanas mērķi, piemēram,  kura bērna sapņa piepildīšanai nauda ir paredzēta.  Saziedotie naudas līdzekļi tiks izlietoti gan dāvanu iegādei, gan transportēšanas izdevumu segšanai, lai dāvanas nogādātu līdz ģimenēm.
 

Ziedojumus iespējams nodot LATO birojā (Rūpniecības ielā 10, Rīgā) vai arī Latvijas Kara muzejā, (Smilšu ielā 20, Rīgā)  katru darbdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00
 

Pateicībā par atbalstu, Latvijas Kara muzejā būs iespējams aplūkot bērnu radītos  zīmējumus Ziemassvētku vecītim, kas atceļojuši no pašas Ukrainas.
 

Reklāma
Reklāma

Šogad martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu.
 

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, LATO un Aizsardzības ministrija turpina vasarā aizsākto palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas ģimenēm to ikdienas rūpju atvieglošanai.
 

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar LATO projektu vadītāju Leldi Mencendorfu rakstot uz: lelde@lato.lv vai pa tālruni (+371) 22379140,  kā arī sekojot mums sociālajos tīklos. Kopā mēs varam vairāk!