Strēlnieks. To cilvēku raksturojums, kuri dzimuši laikā no 23. novembra līdz 21. decembrim

Strēlnieks – stihiskā Uguns trigona pozitīva vīriešu zīme. Tā dominantes ir Jupiters un Neptūns retrogradā. Strēlnieka dominates savam aizbilstamajam dāvā stipru tieksmi uz darbošanos, apbrīnojamu kautrīgumu un nenogurdinātību tīri fiziskiem centieniem, daudzpusību un daudzveidību. Tieši šeit atklājas organizatoriskais talants, ar kura palīdzību Strēlnieks sasniedz rezultātus praktiskās darbības jomās. 

Strēlniekiem piemīt lielisks organizatoriskais talants ar lielu prasmi vadīt un komandēt.

FOTO: Shutterstock.com

Strēlniekiem piemīt lielisks organizatoriskais talants ar lielu prasmi vadīt un komandēt.

Konstitūcija

Visai atlētiska, slaida figūra ar smalkiem locekļiem, seja ovāla vai pagarināta ar augstu pieri. Mati var būt tumši rūsgani, kastaņkrāsas vai arī gaišāki. Acis tumši pelēkas vai gaiši zilas, bieži izvērstas uz āru. Deguns izteikts. Balss patīkama un skaidra.

 

Temperaments

Holērisks vai impulsīvs.


Pozitīvās rakstura īpašības

Daba enerģiska un dzīva, jautra un dzīvespriecīga, bieži parādās ekspansīva, bet vienmēr atvērta un atsaucīga, labestīga un augstsirdīga, godīga un taisnīga. Mīlestība pret dabu un dzīvniekiem, īpaši suņiem un zirgiem. Lielas alkas pēc personīgās un garīgās brīvības, neatkatrības un patstāvības. Piemīt liels optimisms un altruisms, lojalitāte un bezbailīgums, patiess saprāts un nesagraujama autoritāte, tradicionālās hierarhijas ievērošana. Lielisks organizatoriskais talants ar lielu prasmi vadīt un komandēt. Pilnīgi nav nekādu aizspriedumu. 


Negatīvās rakstura īpašības

Izteikta tendence pārspīlēt, tas nozīmē “no mušas uztaisīt ziloni”, tāpat arī apburt, sakārdināt, lai par sevi radītu labas domas un labu iespaidu. Liela patika izklaidēties, jautri uzdzīvot, ceļot un doties izbraukumos, un tas viss tikai tāpēc, lai baudītu dzīvi. Tur arī iespējams iepazīties ar cilvēku - “vējagrābsli” vai viltus pravieti, vai arī ar tādu, kuram neslēpti redzams augstprātīgs sofisms. Nereti visai neapdomāti lēmumi un rīcība. 


Vājās organisma un ķermeņa vietas

Gūžas, gūžu locītavas, muguras muskuļi, cīpslas un saites, visa nervu veģetatīvā sistēma.


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas. Reimatisms un podagra. Gūžas lūzums. Nelaimes gadījums sporta arēnā. Augšējo elpošanas ceļu, asins, aknu, žultspūšļa slimības. Vielmaiņas slimības. Drudzis, angīna, izsitumi, bronhiālā astma. 


Metāls. Alva.


Minerāli. Talismanam kalcedons. Saderīgi ar topāzu, heliotropu, lazurītu, smaragdu, hiacintu, hrizolītu. 

Specifika:

no 23. novembra līdz 2. decembrim dzimušajiem – oranžais topāzs.
No 3. līdz 13. decembrim  rubīns un granāts. 
No 13. līdz 22. decembrim dzintars un zelta kvarcs.

Reklāma
Reklāma


Flora. Sandalkoks, kamparkoks, ambra, laurs, pīlādzis, palma, jasmīns, piparmētra, begonija, krokuss, sarkanā un oranžā roze, kazenājs, madara, kārkls, dzeltenzāle, pelašķis, biškrēsliņš, tītenis, nātre, kāposts, sparģelis, gurķi, nātre, zirņi, pupas, soja, pētersīlis, selerija, salāti, baziliks, augļi.


Fauna. Briedis, zirgs, suns, vārna, visi zvēri, kurus var dresēt, zilonis, dambriedis, bullis, ērglis, pāvs, žagata, balodis.


Vitamīni. C, A, B, PP.


Skaitļi. 3, 4, 15.


Diena. Ceturtdiena.


Krāsa. Indigo un sarkani oranža. 


Valstis un reģioni. Austrālija, Arābija, Ungārija, Dienviditālija, Spānija, Irāna, Francija, Provansa, Saksija, Toskāna, Jaunzēlande, Slovēnija, Morāvija, Madagaskara. 


Pilsētas. Aviņona, Bredforda, Budapešta, Ķelne, Narvona, Štutgarte, Šelfilda, Toledo, Meisene, Bromviča, Notingema, Toronto, Ļubļana. 

 

No 23. novembra līdz 2. decembrim dzimušie ir brīvību mīloši ar neatkarīgu raksturu un lielu tieksmi uz patstāvību. Šie cilvēki ir spējīgi apgūt zinātni, ar saasinātām taisnīguma jūtām. Lielāko veiksmi viņi gūst jurisprudencē, īpaši advokatūrā. Dzīvē viņiem palīdz augstais prasīgums, godkārība, bet var traucēt ar gadiem pieaugošais egoisms un mantkārība. Savu dzīves mērķi viņi bieži sasniedz, pateicoties neikdienišķai dabai un daudzām spējām, asprātībai un atjautībai. Pa īstam iemīloties, viņi var būt uzticīgi. Neveiksmju gadījumos viņi aiziet otrajā plānā, noslēpjas ēnā, bet tas nav uz ilgu laiku. 


Tiem, kuri dzimuši no 3. līdz  12. decembrim, ir atklāts raksturs, bagāta fantāzija, dzīva un spilgta iztēle. Viņiem patīk daba, un viņi mīl dzīvniekus. Viņiem dzīvē un liktenī ir nolemtas daudzas pārmaiņas un izmaiņas, lūzumi un pārkārtojumi. Viņi ir visai sabiedriski, apdomīgi, disciplinēti un izpildoši. Tiesa, viņi alkst sajūsmas, sapņo par slavu un godināšanu, tituliem, apbalvojumiem, un prasmīgi apsauc tos, kas bez ceremonijām bāž degunu viņu dzīvē, viņu personīgajās lietās. Bet, kas attiecas uz mīlestības sfēru, tad parasti šeit viņiem viss ir abpusēji. 


No 13. līdz 21. decembrim dzimušajiem piemīt potenciāla griba un neizsīkstoša enerģija, filozofiska prāta dotumi, kā arī gan ātra daba, gan impulsivitāte un viltība. Strēlnieks – pirmdzimtais bieži vien sagādā daudz skumju un bēdu saviem vecākiem. Bet viņiem pašiem grūtās dzīves minūtēs palīdzēs draugi, domubiedri, aizbildņi un audzinātāji, sponsori un mecenāti. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts