Sākas akcija "Smiekli ārstē!"

Lai veicinātu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Rīgā un reģionālo slimnīcu mazo pacientu atveseļošanos, sākas akcija “Smiekli ārstē!”, kuras laikā tiks vākti līdzekļi projektam “Dr. Klauns”.  Ar devīzi “Uzliec degunu un atbalsti Dr. Klauna projektu Bērnu slimnīcā!” kampaņai pievienojušies arī Latvijā populāri cilvēki, kuri aicinās ikvienu iedzīvotāju palīdzēt padarīt patīkamāku bērnu ārstēšanās procesu.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Akcija norisināsies no 9.septembra līdz 10.oktobrim un tās laikā tiks vākti līdzekļi, kas ir nepieciešami “Dr. Klauns” programmas darbībai un attīstībai, kas ar teicamiem rezultātiem Latvijā darbojas kopš 2012. gada.  

“Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada un kuras pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu kamēr tie uzturas slimnīcā. Dr. Klauni izmanto dažādas tehnikas – “maģiskus” trikus, mūziku, fantāziju rosinošus stāstus un citus paņēmienus, lai ikviens bērns vieglāk pārdzīvotu emocijas, kas var pārņemt ārstniecības iestādēs: bailes, vientulību, nomāktību. 

 

“Smiekli ārstē!” akcijā, kļūstot par kampaņas vēstnešiem, lai pamudinātu līdzdarboties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, iesaistījušās “LTV” un “LTV7” ziņu komandas un raidījumu vadītāji, kā arī populāri Latvijas un ārzemju aktieri, tostarp Eva Ikstena-Strapcāne,  Valters Frīdenbergs, Kaspars Ozoliņš, Dāvids Ērenštreits, Laura Vonda, Jana Rubinčika, Diāna Spinu, Čulpan Hamatova, Aleksandrs Reva un citi.

 

Reklāma
Reklāma

Atbalstīt akciju “Smiekli ārstē!“ var ikviens, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs “Narvesen” tirdzniecības vietās. Ziedojot 1 EUR vai vairāk dāvanā var saņemt “Dr. Klauna” sarkano degunu, ar ko akcijas organizātori aicina nofotografēties un publicēt foto sociālajos tīklos ar hashtag #smiekliarste, pievēršot projektam papildus uzmanību. Atbalstu var sniegt arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086 vai veicot pārskaitījumu uz akcijas ziedojumu kontu.

 

“Dr. Klauns” programmas galvenie partneri ir Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” un Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”.


Papildus akcijā “Smiekli ārstē” iesaistījušies “LTV”, “LTV7”, “Narvesen”, “Delfi”, “Eklase” un “Rīgas Miesnieks”.