Divas uzņēmīgas indietes izgudro "pretizvarošanas džinsus". FOTO

Indija ir valsts, kurā izvarošana notiekot ik pēc 22 minūtēm. Izvarotas tiek gan vietējās sievietes, gan tūristes, kuras uz Indiju devušās garīguma meklējumos. Tā vietā pasauli regulāri pāršalc ziņas par indiešu vīriešiem-mežoņiem. Divas jaunas sievietes nākušas klajā ar savu izgudrojumu: biksēm, kuras apturēs varmāku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dikša Pataka un Andžali Srivastava izgudrojušas džinsus, kuru uzdevums ir glābt sievietes, kam draud briesmas no uzbudinātiem izvarotājiem. Revolucionārās ūziņas nebūs pārlieku dārgas, proti, apmēram 30 eiro. Tiesa, trūcīgā slāņa indietēm šāda cena par džinsiem varētu šķist neadekvāta. 

 

Dizaineres - 21 un 23 gadus vecas sievietes - nāk no Varanasi pilsētas. Viņas stāsta, ka džinsos ir iebūvēta neliela elektroniska ierīce, kuru piespiežot, briesmu signāls tiek raidīts uz tuvāko policijas iecirkni. Kopumā jau 200 iecirkņu Indijā ir nodrošinājušies ar sistēmu, kas ļaus signālu saņemt un operatīvi steigties palīgā sievietei. 

 

Jaunās bikses patlaban tiek testētas. Ja atklāsies, ka šādi džinsi tiešām spēj glābt no izvarošanas, varasiestādes sola sistēmu ieviest visā plašajā Indijā.

 

 

Reklāma
Reklāma

Ideja par aizsargdžinsu izgatavošanu pieder vienai no dizainerēm, kura studē zinātni. Viņa, būdama pievilcīga jauna sieviete, ir izvarotāju mērķauditorija. "Mans tētis vienmēr uztraucas, ja laikus neesmu mājās. Mēs visi zinām, ka Indijā izvarošana ir ierasta parādība," žurnālistiem sacīja dizainere. 

 

Valkājot džinsus, vienīgais apgrūtinājums ir fakts, ka jāatceras elektroierīcei laikus nomainīt bateriju, kas būs jādara ik pēc trim mēnešiem.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk