Vasaras atnākšanu sola jau 17.maijā

Nedēļas nogalē Latvijā ienāks vasara, kas šogad notiks gandrīz mēnesi agrāk nekā ierasts. Jau tuvākā nakts būs siltāka nekā aizvadītā, kad minimālā gaisa temperatūra Kurzemes ziemeļos bija pat 0...-3 grādi. Šonakt tā nav gaidāma zemāka par +3...+8 grādiem. Arī dienas laikā Latvijas dienvidu rajonos termometra stabiņš jau sasniegs pat +25 grādu atzīmi.

Vasara jau klāt, jāmeklē peldkostīmi un jāsteidz baudīt saules peldes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vasara jau klāt, jāmeklē peldkostīmi un jāsteidz baudīt saules peldes.

 

No svētdienas Latvijā sāksies pirmais šīs vasaras karstuma vilnis, kad dienas laikā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +27...+30 grādiem, tas turpināsies līdz nākamās nedēļas vidum, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Maksimālās gaisa temperatūras atzīmes tiks novērotas Latvijas austrumu rajonos. Dienas gaitā nedaudz vēsāk būs piekrastes reģionos, jo ūdens temperatūra Baltijas jūrā un Rīgas līcī vēl ir zema, valdot lēnam vējam, pūtīs brīze. Arī naktīs nākamās nedēļas sākumā minimālā gaisa temperatūra gaidāma +12...+19 grādu robežās – šonedēļ tik silti ir tikai dienas laikā.

Reklāma
Reklāma

Šajā karstajā periodā gaisa masas mūsu reģionā būs gana mitras, lai veidotos pērkona negaisa mākoņi, kas nesīs gan lietusgāzes, gan arī gaidāma krusa un krasas vēja brāzmas. Pirmie negaisa mākoņi Latvijā veidosies jau svētdien, tomēr vislielākā to intensitāte gaidāma turpmākajās dienās.

Nākamās darba nedēļas izskaņā gaisa temperatūra jau nedaudz pazemināsies, arī lietusgāžu intensitāte mazināsies.