Atkal kļūs vēsāks; nākamnedēļ sola pat sniegu

Siltās gaisa masas, kas Latvijā valdīja šīs nedēļas vidū, jau piektdien pakāpeniski atkāpjas, un ar ziemeļu vējiem ieplūst vēsāks gaiss. Gaidāmās brīvdienas solās būt saulainas, bet vēsas, bet nākamās nedēļas sākumā pat nedaudz snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes par laika apstākļiem Latvijā. 

Saulains gan būs, bet tuvāko nedēļu meterologi sola krietni vēsāku nekā šīs nedēļas vidu. Siltumiņš vēl jāgaida.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saulains gan būs, bet tuvāko nedēļu meterologi sola krietni vēsāku nekā šīs nedēļas vidu. Siltumiņš vēl jāgaida.

 

Brīvdienās – pie debesīm mākoņu būs maz, dienas būs saulainas, tomēr vēsas, jo naktīs neliels sals gaidāms gandrīz visā Latvijā, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra nepārsniegs +7...+12 grādus, vēl vēsāk būs piekrastes rajonos, kur vējš pūtīs no vēsās Baltijas jūras vai Rīgas līča puses.

 

Nākamās darba nedēļas sākumā (marta pēdējā dienā un aprīļa sākumā) mākoņu daudzums palielināsies, un gaidāmi nelieli nokrišņi – tā kā virs mūsu reģiona saglabāsies vēsās gaisa masas, ne vien līs, bet gaidāms arī sniegs un slapjš sniegs, tomēr šoreiz nozīmīga sniega sega neveidosies, jo nokrišņu intensitāte būs neliela. Šīs dienas būs vēl vēsākas, jo maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +2...+7 grādus.

Reklāma
Reklāma

 

Darba nedēļas beigās atkal debesis vairāk skaidrosies un gaidāms sauss laiks. Ziemeļu vējus nomainīs rietumu, dienvidrietumu vēji un pakāpeniski kļūs siltāk, tomēr augstāk par +6...+11 grādu atzīmēm termometra stabiņš vēl nepaspēs pakāpties.