Iedvesmojošs stāsts: paralizēta skaistule negrasās atteikties no saviem sapņiem. FOTO

Viņas dzīve apgriezās kājām gaisā pēc nelaimes gadījuma naktsklubā: no balkona tieši Lollijai uz galvas uzkrita smags vīrietis narkotiku reibumā un kopš tās dienas sieviete ir paralizēta. Taču viņa nav zaudējusi dzīvesprieku un saka, ka "tikai tagad es sākšu dzīvot pa īstam!"

Pēc nelaimes viņa bija pilnībā paralizēta. Taču rūpīgs darbs ar sevi pēdējo četru gadu laikā patiešām sāk atgriezt dzīvību, piemēram, viņas plaukstās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc nelaimes viņa bija pilnībā paralizēta. Taču rūpīgs darbs ar sevi pēdējo četru gadu laikā patiešām sāk atgriezt dzīvību, piemēram, viņas plaukstās.

Londoniete Lollija Maka (40) ir paralizēta kopš nelaimīga vakara 2005.gadā. Viņa kopā ar sen neredzētu draugu aizgājusi uz naktsklubu, pie bāra nopirka dzērienu un tad pēkšņi notika negaidītais... "Es to atceros tā, it kā tas būtu bijis vakar. Man likās, ka noticis uzbrukums. Sajutu spēcīgu triecienu pa galvu un nākamais, ko atceros, - nespēju pakustināt ne rokas, ne kājas, ne ķermeni. Kustējās tikai mani plakstiņi," traģisko vakaru atceras kādreizējā modele un grima speciāliste Lollija. 

 

Izrādījās, ka Londonas klubā starp pārsimt apmeklētājiem bijis arī kāds ārkārtīgi resns vīrietis, kurš, kā vēlāk noskaidrojās, bija specīgā ekstazī narkotiku reibumā. Nespēdams savaldīt sevi, vīrietis krita lejup no otrā stāva pār balkona margām, un uzkrita tieši virsū sievietei. 

 

FOTO: Pirms nelaimes sieviete piestrādāja par modeli. 

 

Tūlīt pēc negadījuma Lolliju aizveda uz slimnīcu, kur veica vairākas steidzamas kakla skriemeļu operācijas, tomēr resnais vīrietis krītot bija saspiedis viņas muguras nervus, tāpēc Lollija ir paralizēta no kakla uz leju.  Daudzus gadus viņa ir pilnībā atkarīga no ģimenes un modernā ratiņkrēsla, jo Lollijai nefunkcionē nedz rokas, nedz kājas. Pēc 10 rehabilitācijas klīnikā pavadītiem mēnešiem 40 gadus vecajā sievietē tomēr atgriezās dzīvesprieks, un plāni attiecībā uz to, ko vajadzētu piedzīvot, viņai ir diži!

 

"Sākumā man likās, ka labāk tomēr būtu bijis nomirt. Bet tad manī kaut kas notika... Es sapratu, ka būšu dzīvotāja," saka dzīvespriecīgā Lollija. Izrādās, viņu ļoti ietekmējis viņas brālis Tonijs, kurš uzgājis svaigākos medicīnas pētījumus, kas liecināja, ka Lollija tomēr kādu dienu varēs atkal staigāt, tikai vajadzīgi ilgstoši treniņi. Tā nu jau gadus 8 Lollija katru dienu trenējas un ne mirkli nezaudē cerību. Vienu pēc otra viņa piepilda savus sapņus, piemēram, Lollija ir izlēkusi ar izpletni. 

 

Reklāma
Reklāma

Pēdējo četru gadu laikā Lollijas ķermeņa elastībā esot vērojami patiešām iespaidīgi uzlabojumi, piemēram, palēnām rokās atgriežas spēks. Sākumā plaukstas bija pavisam nekustīgas, bet tagad viņa ar īpašas uzpariktes palīdzību spēj lietot portatīvo datoru un pat uzklāt uz sejas kosmētiku. Lollija Maka arīdzan izveidojusi interneta vietni sievietēm, kuru ķermenis ir paralizēts, un viņas visas kļuvušas tuvas, jo cerība kādreiz atkal staigāt ļoti vienojot. 

 

 

FOTO: Lollijas mājas ir aprīkotas ar vismodernākajiem trenažieriem, kas veidoti speciāli paralizētiem cilvēkiem.

 

Lollijas mājas ir aprīkotas ar vismodernākajiem trenažieriem, kas veidoti speciāli paralizētiem cilvēkiem. Viņa "brauc" ar velosipēdu un "skrien" maratonus - mūsdienu tehnoloģijas to visu piedāvā. Lollija gan izlēkusi ar izpletni, gan vairākkārt nodarbojusies ar gumijlēkšanu, un kustību traucējumi nav šķērslis izbaudīt visas šīs ekstrēmās emocijas. Šī sieviete negrasās apstāties pie jau sasniegtā un patiešām tic, ka kādu dienu staigās. Lai ne mirkli nezaudētu cerību, Lollija uz rokas uztetovējusi "TO LIFE!", un pie šī saukļa arī pieturēsies. 

 

Vīrietis, kurš pirms 9 gadiem uzkrita uz Lollijas galvas, tika notiesāts ar diviem gadiem cietumā un savu sodu jau izcietis.

 

Avots: www.kasjauns.lv, foto: ekrānuzņēmumi no reveal.co.uk