22 topošie Dakteri Klauni uzsāk apmācības

Pēc intensīva atlases procesa pusotra mēneša garumā, 22 jauni programmas "Dr.Klauns" dalībnieki uzsāk mācīšanās procesu, lai jau šā gada jūlijā uzsāktu darbu Rīgas, Valmieras, Cēsu un Venspils Bērnu slimnīcu nodaļās. 
Atlases procesu veido četras atlases kārtas, tostarp aktiermeistarības un psiholoģiskās pārbaudes. Dalībnieki, kas no šā gada marta līdz jūnijam veiksmīgi pabeigs apmācības un izies praksi slimnīcā, sākot ar jūliju pievienosies jau strādājošai Dakteru Klaunu komandai Rīgas, Valmieras, Cēsu un Ventspils Bērnu slimnīcu nodaļās. Foto no biedrības Dr.Klauns.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atlases procesu veido četras atlases kārtas, tostarp aktiermeistarības un psiholoģiskās pārbaudes. Dalībnieki, kas no šā gada marta līdz jūnijam veiksmīgi pabeigs apmācības un izies praksi slimnīcā, sākot ar jūliju pievienosies jau strādājošai Dakteru Klaunu komandai Rīgas, Valmieras, Cēsu un Ventspils Bērnu slimnīcu nodaļās. Foto no biedrības "Dr.Klauns".

 

 

Otrajā darbības gadā Latvijas sabiedrības interese par programmu ir krietni pieaugusi – biedrība "Dr.Klauns" kopumā saņēma vairāk nekā 150 pieteikumu no interesentiem dažādās Latvijas pilsētās, kas ir divreiz vairāk nekā pērn.

 

"Mēs esam tik ļoti patīkami pārsteigti par katra dalībnieka motivāciju un dziļu izpratnes līmeni par Daktera Klauna būtību, - kas ir ārkārtīgi svarīga, lai sekmētu efektīvu, atbalstošu, stresa mazinošu un terapeitisku Dakteru Klaunu darbu ar slimnīcās esošajiem bērniem. Dalībniekiem jau ir zināma pieredze darboties radošās jomās. Pēc profesijām topošo Dakteru Klaunu vidū ir bērnu dārza audzinātāja, stomatoloģe, kā arī dažādās nozarēs studējošie un strādājošie. Šī dažādība ir lielisks programmas papildinājums, jo visus vieno vēlme darboties programmā, mācīties, attīstīties, pielietot spējas un sniegt savas zināšanas, laiku un spēku, lai atbasltītu bērnus un viņu vecākus grūtās situācijās,” topošo Dakteru Klaunu otrā gada iesaukumu komentē biedrības “Dr. Klauns” līdzdibinātāja Marianna Milovska.

 

Šobrīd Rīgā un Ventspilī darbojas 13 Dakteri Klauni.

Reklāma
Reklāma

 

Atlases procesu veido četras atlases kārtas, tostarp aktiermeistarības un psiholoģiskās pārbaudes. Dalībnieki, kas no šā gada marta līdz jūnijam veiksmīgi pabeigs apmācības un izies praksi slimnīcā, sākot ar jūliju pievienosies jau strādājošai Dakteru Klaunu komandai Rīgas, Valmieras, Cēsu un Ventspils Bērnu slimnīcu nodaļās.

 

Dakteru Klaunu programmu īsteno biedrība "Dr.Klauns" sadarbībā ar Bērnu Kliniskajā Universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un P.Avena labdarības fonda

"Paaudze" atbalstu. Šobrīd Rīgā un Ventspilī darbojas 13 Dakteri Klauni.

 

Klaunu terapiju, kas kļūst aizvien izplatītāka visā pasaulē, pirmo reizi sāka praktizēt 1986.gadā ASV. Šobrīd pasaulē darbojas vairāk nekā 30 dakteru klaunu organizācijas. Ārstniecisko klaunu palīdzību visā pasaulē pielieto gan intensīvajā terapijā, ķirurģijas un rehabilitācijas nodaļās, gan dialīzes, dienas aprūpes centros un ar autismu sirgstošiem bērniem, kā arī onkoloģijas, neonataloģijas nodaļās un no vardarbības cietušu bērnu aprūpē.