Skaistās Nastjas dzīve...bez kājām, bet uz žurnāla vāka. FOTO

Pazīstamais vācu fotogrāfs Dirks Gelbrehts priekšā kāda žurnāla uzaicināja fotografēties krievu meiteni Nastju Belkovskuju.  Jā, šis stāsts būtu vienkāršs, ne ar ko īpašu neizceļoties, ja nebūtu "bet". Dirku piesaistīja nebūt ne Nastjas arējais izskats... Jaunā sieviete zaudējusi abas kājas.

Arī nopietna invalididāte neliedz ticēt sev un saviem spēkiem, kļūstot par modeli uz glancētiem žurnālu vākiem. Foto iesūtījis raksta autors.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī nopietna invalididāte neliedz ticēt sev un saviem spēkiem, kļūstot par modeli uz glancētiem žurnālu vākiem. Foto iesūtījis raksta autors.

 

Sešus gadus atpakaļ Nastjai bija pilnvērtīga laimīga dzīve. kopš 10 gadu vecuma viņa aizrāvās ar apģērbu dizainu, un 2 gadus pēc kārtas ieņēma pirmās vietas jauno modelētāju konkursā. Bet tad, vienā mirklī, viņas dzīve pārmainījās par 180 grādiem.

2008.gada 19.decembrī Nastja iekļuva autokatastrofā, zaudēja abas kājas, 40 dienas atradās komā un brīnumainā kārtā izdzīvoja.


Nastaja Belkovskaja pirms un pēc avārijas.
 

Tas notika uz Maskavas Trešā transporta apļa, Nastjas mašīna noslāpa. Meita piezvanīja, pabrīdināja, ka aizkavēsies, lūdza neuztraukties, nekas traks neesot noticis, - atceras viņas tēvs Igors Belkovskis.

 

Kad automašīnu straume kļuva retāka, Nastja izkāpa uz ceļa, lai uzstādītu avārijas trīsstūri, bet nepaguva. Viņu notrieca kaut kāds pārgalvis ar BMW, traucoties 120 km/h. Tikai pēc 2 stundām avārijas vietā apstājās kāda meitene. Viņa izsauca "ātros", pēc tam no Nastjas mobilā tālruņa piezvanīja viņas mammai un nosauca slimnīcu, uz kuru aizvesta viņas meita. Tur viņai uzreiz amputēja abas kājas.

 

Avārijas vaininieku Alekseju Guskovu ielika aiz restēm uz diviem gadiem, bet 25 - gadīgajai meitenei sākās grūti laiki.

 

Mēnesi Nastja nogulēja komā, un kad kļuva skaidrs, ka meitene izdzīvojusi, avīze "EG" nopublicēja rēķina numuru ziedojumiem - Nastjai bija vajadzīgas sarežģītas un ļoti dārgas protēzes. Saziedotās naudas tik un tā nepietika. Palīdzēja laimīgs gadījums: pazīstamais aktieris Vladimirs Vinokurs pastāstīja Nastjas stāstu Josifam Kobzonam, kurš tikko izrakstījās no slimnīcas. Slavenais dziedātājs tūlīt pat iemaksāja nepieciešamo summu protezēšanai Vācijā.

 

Reklāma
Reklāma

Berlīnē Nastju gaidīja ilga un smaga reabilitācija: vingrinājumi, peldēšana, stiepšana - viss caur sāpēm un asarām.


Ar asarām zem 40-kilogramīga maisa. Tas nepieciešams, lai novērstu deformāciju.
 

Dažas dienas vēlāk, pazīstamais vācu fotogrāfs Dirks Gelbrehts vietējā avīzē izlasīja stāstu par nabaga krievu skaistuli bez kājām un savaldzināts ar to, nolēma uztaisīt foto sesiju glancētam žurnālam.

 

"Šāda amputācija kā Nastjai Belkovskai, Vācijā ir ļoti rets gadījums, ar tādu ne vien uz žurnāla vāka, pat ārā bez speciāla krēsla ne visi invalīdi spēj nokļūt", saka Dirks. "Vācu ortopēdi palīdz meitenei nostāties uz "kājām", lai arī dzelzs. Bet es nolēmu pamēģināt atgriezt viņai ticību savām spējām. Nastjai ir visas iespējas kļūt par žurnālu zvaigzni, ticiet manai bagātajai pieredzei. Es būšu laimīgs, ja Nastjas piemērs palīdzēs citām nelaimē nonākušām meitenēm saprast, ka invaliditāte - nav traucēklis, pat modeles karjerai. Galvenais sievietē - spēja priecēt apkārtējos ar savu pozitīvo dzīvesprieku un burvīgo smaidu."

 

Sākumā Nastjas foto tika publicēti sieviešu žurnālā "Brigitte", bet pēc tam vācu žurnāls "Zille Berlin" ievietoja viņas foto uz sava vāka un publicēja foto sesiju "Modele bez kājām". Projektā piedalījās arī Nastjas mamma - tie ir visaizkustinošākie sērijas foto

.

Kopā ar mammu Natāliju Belkovsku




Uz žurnāla "Zille Berlin" vāka

Pilns raksts un FOTO :

http://www.madcat.lv/index.php?name=news&op=view&id=10223